Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 12. augusta 2021

HABAJ, IVAN - VEĽKÉ STEPNÉ VTÁKY

HABAJ, IVAN

VEĽKÉ STEPNÉ VTÁKY

Mladé letá, Bratislava, 1977
edícia Klub mladých čitateľov
ilustrácie Karol Ondreička
1. vydanie, 6.000 výtlačkov
66-050-77

beletria, román, literatúra slovenská, knihy pre deti
112 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

1,60 €

*gopal4**bels*

Poznáte našu veľrieku Dunaj a jej nespočetné ramená, ostrovy, pririečne lesy, lúky a všetky skryté zákutia? Videli ste už niekedy starý vodný mlyn? Plavili ste sa v člne na niektorý z dunajských ostrovov?

Ak áno, iste vám tento svojský kraj v povodí Dunaja prirástol k srdcu. Ak nie, máte možnosť nazrieť doň v poviedkach tejto knihy. Spisovateľ Ivan Habaj dôverne pozná opisované prostredie, prírodu aj život obyvateľov blízkych dediniek. Jeho rozprávanie je pretkané osobitým čarom.

Peter, chlapec z mesta a jeden z hrdinov našej knihy, chodí cez prázdniny k starému otcovi a tetke do jednej dedinky pri Dunaji. Každé leto je pre neho novým dobrodružstvom. Peter rád navštevuje strýka Čorbu a jeho zázračnú záhradu, kde všetko dozrieva prv ako v iných záhradách. Pri ňom sníva o tom, že raz sa mu predsa len podarí uvidieť tajomné stepné vtáky - dropy. Veľa ráz sa už za nimi vypravil, ale ešte nikdy ich nezazrel. V príbehu o povodni spoznáte Dunaj a jeho druhú - nepriateľskú tvár. Rieka pretrhne hrádzu, zaplaví blízke lúky a zničí rybárske domce. Peter sa tu predstaví ako hrdina, keď pomáha pri záchrane dobytka. Ine poviedky zasa ústami starých ľudí rozprávajú o dávnych časoch. Takto sa napríklad dozviete, čo sa skrývalo pod záhadným tureckým kopcom a čo sa povráva o histórii jedného starého vodného mlyna.

Po prečítaní tejto knihy vám nielenže ostane pekný čitateľský zážitok, ale iste aj zatúžite pozrieť si raz na vlastné oči málo známy kraj na juhu Slovenska.