Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 30. augusta 2021

ADLER, ELIZABETH - VŠETKO ALEBO NIČ

ADLER, ELIZABETH

VŠETKO ALEBO NIČ
(All or nothing)

Remedium, Bratislava, 2001
preklad Anna Rácová
1. vydanie
ISBN 80-88993-14-8

beletria, román, literatúra anglická,
270 s., slovenčina 

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*kocma**belx*

V živote občas hrávame aj hry, v ktorých môžeme získať či stratiť VŠETKO ALEBO NIC. Hlavné postavy najnovšieho románového príbehu Elizabeth Adlerovej sa neraz ocitajú v takýchto situáciách na ostrí noža. Za niektoré si môžu iba ony samy, do ďalších sú strhávané nepredvídateľnými udalosťami v réžii iných.

Ženskými pôvabmi štedro obdarená a v zamestnaní vysokoškolskej pedagogičky úspešne postupujúca Maria Cwitowitzová si pokojne užíva dary mladosti a lásky ešte istý čas i potom, ako sa zamiluje do elegantného a mužného detektíva Ala Girauda. Zvedavosť a túžba po dobrodružstve ju však ustavične pobádajú pliesť sa mu do remesla, ktoré je podľa jeho názoru pre ženu - najmä pre tú, ktorú má rád - príliš nebezpečné. Maria si však „svoj“ prípad napriek tomu nájde na televíznej obrazovke a vstúpi doň rovno ako Alova partnerka.

Hlavným podozrivým z vraždy realitnej agentky je od počiatku Steve Mallard, na prvý pohľad vzorný manžel a starostlivý otec svojich dcér, pre ktoré hľadá po presťahovaní do Los Angeles domček s vyhliadkou na more. Aj on spolu s manželkou Vickie majú predstavu o šťastí v pokojnom rodinnom živote, no okolnosti ich neúprosne ženú opačným smerom.

Napriek dramatickému deju, uberajúcemu sa k rozuzleniu zápletky, nová kniha Elizabeth Adlerovej nie je klasickou detektívkou. Viac než o postupe vyšetrovania a overovaní dôkazov rozpráva o ľudských osudoch a charakteroch, ktoré v sebe občas nesú aj zárodky neskorších zločinov. Autorka, ktorú náš čitateľ pozná z úspešných prekladov takých jej románov akými sú Leonie, Broskynka, Zdedené tajomstvá, Majetok neznámej, či Tajomstvá Vily Mimóza, sa vo svojich ostatných príbehoch zaoberá páľčivou otázkou ľudskej voľby. Slovko ALEBO, ktoré stálo aj v názvoch jej predchádzajúcich kníh Teraz alebo nikdy a Skôr alebo neskôr, nepoužila ani do tretice náhodne.