Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 24. februára 2016

MOORE, MICHAEL - KDE DOMOV TVŮJ...?

MOORE, MICHAEL

KDE DOMOV TVŮJ...?
(Dude, where´s my Country?)

Euromedia - Knižní klub, Praha, 2005
preklad Jana Pacnerová
obálka Ivan Brůha
ISBN 80-242-1331-1
1. vydanie

literatúra faktu, politika,
288 s., čeština
hmotnosť: 351 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný

3,90 € PREDANÉ

*H-2-3*

Než se mocným podarilo ignorovat - a pak i umlčet - celonárodní nesouhlas s válkou, stanul jeden muž na oscarovém jevišti a před miliardou lidí setřel vrchního velitele za jeho fiktivní prezidentství a fiktivní válku. Nyní, o pouhých několik málo měsíců později, se ta slova kupodivu stala obecně akceptovanou pravdou o stavu země.

Ano, MICHAEL MOORE je tím, kdo vyslídí Hloupé Bílé Muže na všech místech. Má spadeno na vypasené kocoury, zelené mozky, prolhané politiky. The Guardian ho označuje za „budíček, kopanec do mentálního zadku." A teď se vrátil - odvažuje se položit nejnaléhavější otázku této zlé doby:

Kde domov tvůj...?

MICHAEL MOORE si v této knize zvolil poslání: Změna Režimu. Muž, který vjel do Bílého domu po kolejích namazaných tatíčkovými naftařskými kamarády, je jedním z mnoha cílů Mikeova zžíravého bádání už v jeho prvotřídním hitu Hloupí bílí muži, nejprodávanější publikaci literatury faktu roku. Teď už není v bezpečí nikdo: podnikatelští baroni, kteří vytunelovali miliony z celoživotních úspor svých zaměstnanců, zákonodárci, kteří nás ve jménu „bezpečnosti vlasti" zbavili občanských svobod, a dokonce ani ten váš pravičácký švagr (ano, každý z nás nějakého má), kterému se rok co rok daří pokazit svým idiotským blábolením nějakou tu rodinnou sešlost.

Brilantní protistátní počin

Kde domov tvůj...?

ODHALUJE:

JAK ZASTAVIT TERORISMUS: „Přestaňte být teroristy!"

JAK VYŘADIT BUSHE V ROCE 2004: „Volte Oprah!"

(www.SpendMikesTaxCut.com)
Nebojácná, zábavná a zběsilá nová kniha Michaela Moorea je voláním do zbraně, na které všichni čekáme. Patři k těm knihám, které tu a tam dokáží vzpružit občany humorem a prozřením - a změnit kurs země.

MICHAEL MOORE je autorem bestselleru žebříčku listu New York Times, knihy

Hloupí bílí muži a bestselleru Tohle zmenšit! Jeho film Bowling for Columbine získal Oscara za nejlepší dokument a drží kasovní rekord jako nejúspěšnější dokument všech dob. Je také tvůrcem klasických dokumentárních filmů Roger a já a Velký, rovněž získal cenu Emmy za pořad TV Nation a je autorem vysoce uznávaného televizního seriálu Strašná Pravda. Za film Fahrenheit 9/11 získal Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes! Michael Moore žije s manželkou a dcerou v Michiganu a v New York City