Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 9. februára 2016

FIELDINGOVÁ, HELEN - DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ

FIELDING, HELEN

DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ
(Bridget Jone´s Diary)

Ikar, Bratislava, 2001
preklad Mária Klenková, Tamara Chovanová
obálka Viera Fabianová
ISBN 80-551-0252-X

beletria, román, humor,
256 s., slovenčina
hmotnosť: 282 g

tvrdá väzba, papierová väzba
stav: výborný

3,90 € PREDANÉ

*H-2-4*

Bridget Jonesová je celkom obyčajná mladá žena, ktorá má jeden veľký problém - prekročila tridsiatku a ešte vždy je slobodná. Navyše fajči, pije ako dúha a svojimi bezočivými výrokmi vyráža každému dych. Každý deň sa úzkostlivo váži, zapisuje si prírastky na váhe, podrobne sa skúma v zrkadle a hľadá nové vrásky - jednoducho sa duševne mučí, lebo je presvedčená, že ju nikto nechce iba preto, že je tučná. Zo všetkých strán počúva dobre mienené rady, že ak si žena do tridsiatky nenájde partnera, zostane na ocot, a že slobodné ženy majú s pribúdajúcimi rokmi sklon poddávať sa zúfalstvu. Vydaté priateľky Bridget ubezpečujú, že vždy je lepšie byť osamelá ako vydatá za sexuálne neuspokojeného sukničkára.

Bridgetinej matke a všetkým známym leží na srdci Bridgetina budúcnosť a dohadzujú jej Marka Darcyho. Keď sa s nim stretne na novoročnom večierku, pri pohľade na jeho krikľavý pulóver a ponožky s čmeliakmi ju prejde všetka chuť nadviazať s nim bližší vzťah. Zato sa postupne zbližuje so svojim šéfom Danielom, a nakoniec s ním skonči v posteli.

Ako to všetko dopadne a či si Bridget nájde toho pravého, to sa dozviete z tohto svetového bestselleru, ktorý dosiahol veľký úspech aj vo filmovej podobe v hlavných úlohách s Renée Zellwegerovou a Hughom Grantom.

Helen Fieldingová

Narodila sa roku 1959 v Morley, v grófstve Yorkshire a žije striedavo v Londýne a Los Angeles. Niekoľko rokov pracovala pre BBC (kde spolupracovala na výrobe dokumentárnych filmov pre nadáciu Comic Relief) a teraz prispieva do rozličných časopisov. Denník Bridget Jonesovej (1996) je jej druhá kniha, ktorá sa stala celosvetovým bestsellerom, rovnako ako jej pokračovanie Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch (1999).

Denník slobodnej tridsiatničky, ktorú trápi nadváha, kariérny postup a citové vydieranie zo strany mužského pohlavia, sa stal v Británii takmer kultovou knihou. Niekoľko mesiacov bol na čele najpredávanejších titulov na britskom knižnom trhu a v roku 1997 získal prestížnu cenu British Book Award. Denník Bridget Jonesovej nečakaným spôsobom zmenil život slobodných žien okolo tridsiatky, ktorých žije v Británii viac než milión, a k jeho obdivovateľom sa dnes hrdo hlásia aj niektorí poslanci Dolnej snemovne, ktorých literárny vkus sa v poslednom čase radikálne zmenil.

Z recenzii:

Helen Fieldingová je jednou z najvtipnejších britských autoriek a jej Bridget Jonesová je výtvor komického génia.

Nick Hornby

Brilantná evokácia života slobodnej mladej ženy... každá žena, ktorá mala podobné skúsenosti v zamestnaní, vo vzťahu s mužmi alebo takú matku ako Bridget, si to prečíta a bude sa váľať od smiechu...

The Times

Už dávno som s väčším potešením neodporúčal nijakú inú knihu... Veselý, vtipný a nekonečne dojímavý príbeh, obdivuhodne odpozorovaná skutočnosť.

Daily Telegraph

Divoká komédia... napísaná s nemilosrdným vtipom.. . neuveriteľne zábavná knižka...

Sunday Times