Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 9. februára 2016

COGNAT, ANDRÉ - ŽIL JSEM S INDIÁNY

COGNAT, ANDRÉ

ŽIL JSEM MEZI INDIÁNY
Dobrodružství ve Francouzské Guayaně
(J´ai choisi d´être Indien)

Olympia, Praha, 1971
preklad Ervín Hrych
obálka Zdeněk Ziegler
1. vydanie, 20.000 výtlačkov

cestipos
190 s., 12 s čb obr,
hmotnosť: 449 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: kniha vo veľmi dobrom stave, prebal po krajoch ohnutý

2,30 € 1,50 €

*home*geo*

Čtyřiadvacetiletý Francouz André Cognat (nar. 1938 v Pierre-Bénite), bohatý a úspěšný mladý muž se cítí unaven dosavadním způsobem své existence, přetechnizovanou civilizací, dobou, v níž žije. Rozhodne se vrátit k primitivnímu způsobu života. Odejde za indiánskými kmeny Francouzské Guayany, o nichž je dosud známo jen velice málo. Čekáte laciné příběhy zhýčkaného Evropana, který přišel okouzlit původní obyvatele na řekách Maroni, Ojapok, Jari či Itany? Nic takového v knížce není. Dobrodružství, za nímž André Cognat šel, dostalo zcela jinou tvář. Mladý Francouz nepřišel jako dobyvatel, ale jako přítel a domorodci si ho oblíbili. Žil jejich životem, naučil se jejich řeči, stal se jedním z nich. Indiáni ho přijali do rodiny. O tom André Cognat zasvěceně píše. O zvycích jednotlivých kmenů, o rituálech, jimž se sám podroboval. Byly to dva roky plné překvapujících dobrodružství. . .