Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 24. februára 2016

MOORE, MICHAEL - HLÚPI BIELI MUŽI

MOORE, MICHAEL

HLÚPI BIELI MUŽI
... a ďalšie chabé zdôvodnenia stavu národa!
(Stupid White Men)

Ikar, Bratislava, 2004
preklad Soňa Uličná
obálka Viera Fabiánová
ISBN 80-551-0801-3

literatúra faktu, politika,
280 s., čeština
hmotnosť: 295 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný

3,60 € PREDANÉ

*H-2-3*

Štyridsaťštyri miliónov Američanov nedokáže čítať a písať lepšie než na úrovni štvrtej triedy ZŠ - inými slovami, sú polonegramotní. Ako som sa dostal k tejto štatistike? Nuž, prečítal som si ju.

Ak teda žijete v krajine, kde 44 miliónov obyvateľov nevie čítať -nuž, priatelia, vy a ja žijeme na naozaj veľmi desivom mieste. Národ, ktorý nielenže chrlí negramotných študentov, ALE EŠTE SA AJ ZO VŠETKÝCH SÍL SNAŽÍ ZOSTAŤ NEVEDOMÝ A HLÚPY, je národ, ktorý by nemal riadiť svet - prinajmenšom dovtedy, kým sa väčšina jeho občanov nenaučí lokalizovať na mape Kosovo (alebo ktorúkoľvek inú časť sveta, ktorú zbombardoval).

Michael Moore hodnotí nové storočie a spolu s ním aj veľkú lobistickú skupinu: hlúpych bielych mužov. Kniha je Mooreovým manifestom o trestných činoch a priemernosti. Vyzýva OSN, aby zvrhla juntu Bushovcov, žiada Afroameričanov, aby nad vchody nepriateľsky naladených obchodov zavesili tabule LEN PRE BIELYCH a modlí sa, aby senátora Jesseho Helmsa pobozkal muž. A to všetko preto, aby vykričal, že:

George W. je zlodej, nepovolaná osoba v krajine a uzurpátor Oválnej pracovne.

Bill Clinton je jeden z najlepších republikánskych prezidentov, akého kedy Spojené štáty mali. Američania sú národ idiotov, ktorých v deväťdesiatych rokoch zaujímala iba škvrna na Monikiných modrých šatách, zaškrtená šesťročná kráľovná krásy a zvyky Hu-gha Granta pri randení. Amerika je ovládaná korporáciami, pre ktoré neexistuje recesia, bohatí sa váľajú v šupkách -a chcú sa uistiť, že si chudobní neprídu po svoj podiel.

Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že 60 percent Američanov je „znepokojených alebo nahnevaných“ na svoju vlasť - na krajinu, kde prezidenta volia nečestné súdy a vládnu peniaze. Ak sa chcete dozvedieť, čo trápi Ameriku, táto kniha je určená práve vám.

Michael Moore je spisovateľ a filmár. Jeho prvá kniha Downsize This! sa v krátkom čase stala bestsellerom. Nakrútil dokumenty Roger a ja a Kanadská slanina, ktorý prekvapivo zabodoval na filmovom festivale v Cannes. Za film Bowling for Columbine získal Oscara v kategórii dokumentu. Jeho zatiaľ posledným filmom je Fahrenheit 9/11, ktorý bol ocenený Zlatou palmou na filmovom festivale v Cannes. Žije v New Yorku.