Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 22. februára 2016

LESNÝ, IVAN - DRUHÁ ZPRÁVA O NEMOCECH MOCNÝCH

LESNÝ, IVAN

DRUHÁ ZPRÁVA O NEMOCECH MOCNÝCH
Významné historické postavy očima neurologa

Horizont, Praha, 1987
prebal Miloslav Fulín
ilustrácie Milan Mysliveček
1. vydanie, 90.000 výtlačkov

literatúra faktu, zdravie, psychiatria, história,
244 s., čb fot., čeština
hmotnosť: 264 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: dobrý

0,50 €

*home*his*

Povzbuzen příznivým čtenářským ohlasem své první knížky paleoneurologických studií významných historických osobností dodal si prof. MUDr. Ivan Lesný, DrSc., odvahy pokračovat, a tak předkládá široké čtenářské veřejnosti svou DRUHOU ZPRÁVU O NEMOCECH MOCNÝCH. Také tentokrát přináší pokusy o neurologické či psychiatrické diagnózy dávno zemřelých pacientů, významných postav našich i cizích dějin, jako byli: Boleslav II., Václav II., Caesar, Domitianus, Filip Sličný, Jana z Arku, Jindřich II. z Valois, Jiří III. Anglický, rakouští a španělští Habsburkové či Marat, Robespierre a další protagonisté Velké francouzské revoluce. Také nyní koná autor vizitu u lůžka těchto slavných pacientů a seznamuje čtenáře s jejich životními osudy na pozadí dějinných souvislostí a událostí, v kterých hráli mnohdy prim. Jako u předchozí knížky i nyní si klade otázku, zda a do jaké míry ovlivnila zjištěná nervová a psychická onemocnění historický vývoj. I když jsou odpovědi na ně podmíněny mírou pramenné informace, jde o exkurs do dějin nejen poučný, ale svým způsobem i vzrušující jako ostatně každá cesta za poznáním.