JANDZSÓ, IRÉN
JANDZSÓ, JULIANNA
HÚS NÉLKÜL
Vegetárius ételek. Kímélő ételek. Keleti ételek.
Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1985
zdravie, výživa, stravovanie
104 s., maďarčina
hmotnosť: 293 g
tvrdá väzba
stav: výborný, nepoužívaná
1,00 € PREDANÉ
*R01*
A táplálkozástudománnyal foglalkozók véleménye általában megegyezik abban, hogy kevesebb húst, állati eredetű zsiradékot, szénhidrátot és több zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk, annak is egy részét nyersen, hogy a szervezet kellő mennyiségű vitaminhoz és rostanyaghoz jusson. Az úgynevezett természetes táplálkozás hívei elegendőnek tartják napi 40-50 g fehérje, 40-50 g zsír (felében növényi eredetű) és 200-300 g szénhidrát (nem cukor) elfogyasztását.
Ezt a receptgyűjteményt ezeknek az elveknek megfelelően állították össze a szerzők, akik maguk is elkötelezett hívéi a reformétrendnek és -életmódnak.
Megjelent:
Rakjuk el télire! • Disznótorban • Szabadtűzön • Főzzünk másképp is • 400 kínai recept • Gasztronómiánk krónikája
Előkészületben:
Jógakonyha • Reformkonyha • Eleink ételei • Gondolatok a gasztronómiáról és a Gundelekről Szárnyasparádé