Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 3. decembra 2012

MARTINI, CARLO MARIA - MINDEN UTAMON TE VEZETTÉL

MARTINI, CARLO MARIA

MINDEN UTAMON TE VEZETTÉL
A keresztény lelkiség elmélyítése
Mózes élete és Szent János evangéliuma alapjan
(Vita di Mosé) (Il Vangelo secondo Giovanni)

Szent István társulat, Budapest, 1986
edícia Alelki élet mesterei
ISBN 963-360-378-1

Biblia, kresťanstvo, náboženská literatúra, náboženstvo, filozofia, dejiny
268 s., maďarčina
hmotnosť: 402 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná

1,00 € DAROVANÉ (*bagbe*)

Kto bol CARLO MARIA MARTINI?

*111*


CARLO MARIA MARTINI, a jelenlegi milánói bíboros-érsek könyve tulajdonképpen két művét tartalmazza, a „Mózes életét” és a „János-evangélium” lelkigyakorlatos kifejtését. Mindkét mű szellemében szorosan kapcsolódik sorozatunk előző kötetéhez, Loyolai Szent Ignác Lelkigyakorlatos Könyvéhez, hiszen a Szentírás mellett ez utóbbit is felhasználta a szerző előadásaiban és írásaiban. Mindkét könyvének az anyaga eredetileg rend-társainak tartott (1974-ben és 1978-ban) lelkigyakorlatokból „fejlődött ki” könyvvé. Mindkét könyv főszereplője az üdvösség történetének kulcs-személyisége, Mózes az Ószövetségé, Jézus az Újszövetségé. Rendkívül hasznos ismereteket és tanulságokat szerezhetünk Mózes és Jézus életének és művének elmélkedései során.

Könyvünk szerzője, Carlo M. Martini 1927-ben született Torinóban. A Don Bosco szellemével és emlékével teli, nagy ipari centrumban nevelkedő ifjú tizenhatévesen a jezsuita rendbe kéri felvételét. A jezsuiták legfelsőbb iskoláiban érik a teológiai tudományok, különösen a Szentírás tudósává. Már fiatalon nemzetközileg ismert biblikus, exegéta, alig negyven éves korában pedig a szentírástudományok római központjának, az Institutum Biblicumnak, majd a Gregoriana-egyetemnek a rektora. Mint elismert lelkigyakorlatos előadót 1978-ban VI. Pál pápa meghívja a vatikáni lelki-gyakorlatok vezetésére. II. János Pál pápa 1979-ben milánói érsekké, majd 1983-ban bíborossá nevezi ki. Ekkora már könyveivel nemzetközi sikert arat, minden világnyelvre és számos kisebb nyelvre lefordítják műveit. Magyarul először most jelenik meg Győrffy Andrea fordításában.

Martini bíboros könyveinek a titka: írójuk kiemelkedő tudományos felkészültsége, közérthető közlési módja, beszélgető stílusa. A szerző arra törekszik, hogy lehetőleg mindenki megértse a modem szentírástudomány biztos megállapításait, és minden nehézség nélkül alkalmazni tudja saját keresztény életében. Jézus és Mózes élete, üdvtörténeti szerepe nemcsak alkalom számára, hogy az igazságot közölje, hanem a mindennapi keresztény élet forrása is, amelyből minden hívő bizalommal meríthet. Reméljük, hogy könyveinek népszerűsége hasonló lesz külföldi fogadtatásukhoz, a hit és a hívő szemlélet épülésére és gazdagodására.

Szerkesztők
„A lelki élet mesterei” sorozat eddig megjelent kötetei:

1. Guardini, Romano: Az Úr. (Elfogyott)

2. Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatos Könyve.

3. Martini, Carlo Maria: Minden utamon Te vezettél.

További tervezett kötetek:

Merton, Thomas: Az Élő Kenyér. Guardini, Romano: Az imádság iskolájában.