Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 2. decembra 2012

LÁNSKÁ, DAGMAR - VITAMÍNY Z DOMOVA I ZDALEKA

LÁNSKÁ, DAGMAR Ing.
HLAVA, BOHUMÍR Ing., CSc.

VITAMÍNY Z DOMOVA I ZDALEKA

Práce, Praha, 1982
1. vydanie, 80.000 výtlačkov
edícia Astra
ilustrácie: Ladislav Junger, Jiří Winter - Neprakta

zdravie, výživa, stravovanie, recepty
240 s., 16 s. príloh, čeština
hmotnosť: 380 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná

0,70 € PREDANÉ!

Už kdysi dávno člověk začal pěstovat rostliny. Vybíral z nepřeberného množství druhů takové, které považoval za nejvhodnější, aby ho nasytily a udržovaly ve svěžesti. To, že ovoce a zelenina, ale i plody planě rostoucích rostlin a rozmanitých bylin mají velice příznivý vliv na lidské zdraví, je tedy odedávna známo. Tato knížka chce upozornit na řadu nadmíru užitečných rostlin. Mnohé z nich jsou obecně známé, některé pro nás známé méně. Vybrali jsme ty, které mají nejcennější obsahové látky. V každém světadílu se vypěstovalo něco odlišného. My tady v Evropě jsme ještě před několika sty lety například neznali brambory ani kukuřici. Ale jak jde čas, znalosti se rozšiřují. Dnes se rozvíjí spolupráce i s nejvzdálenějšími státy. Stále více našich spoluobčanů cestuje po světě — ať už rekreačně, studijně, nebo z pracovních důvodů. Poznávají cizí kraje, způsob života, poznávají i rostliny — na polích, v přírodě, na trzích i na talířích.

Ale nejen cesta do dálek přináší nové poznatky. I nedělní cesta do přírody nebo do vlastni zahrádky může být objevem rostlin, které nám pomohou ve shonu dnešního života žít zdravěji. Abychom se naučili na ně dívat očima alespoň trochu zasvěcenýma, napsali osvědčení autoři tuto knížku. Až se do ní začtete, poznáte, že nejen z pohledu odborných znalců, ale také s chutí a láskou pěstitelů, kteří sami vkládají do země  semínka. Tedy žádná učebnice ani pěstitelská příručka. Je to pohled na zajímavé užitkové rostliny z celého světa, seznámení s rozsáhlou škálou druhů ovoce, zeleniny a dalších rostlin, s jejich způsobem konzumování i významem ve výživě a využitím v kuchyni.




*R01*