Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 9. mája 2022

UNDSETOVÁ, SIGRID - KRISTINA VAVŘINCOVÁ III./II. KŘÍŽ

UNDSETOVÁ, SIGRID

KRISTINA VAVŘINCOVÁ III./II. KŘÍŽ

Vyšehrad, Praha, 1936
preklad Emil Walter

beletria, román, literatúra nórska
384 s., čeština

mäkká väzba s prebalom, menší formát
stav: dobrý, väzba uvoľnená, prebal natrhnutý

1,90 €

*sampa*belx-nor*

Druhá část třetího dílu Kristiny Vavřincové uzavírá mohutnou historickou epopej z Norska ve XIV. století. V léto závěrečné části je dovedně dokreslen jeden z nejkrásnějsích ženských portrétů, jaké byly ve světové literatuře vytvořeny. Naposled ještě propukají divoké vášně polobarbarských herců v ponurém Kristinině dramatě, ale poslední krise jejího neobyčejného života přejde a zvolna doznívá ve smířlivé andante smrti. — Vývoj Kristiny od vášnivé mladé dívky v prvním díle trilogie „Věnci“ až po udřenou a pokornou matku v závěrečném svazku „Kříži“ je proveden s neobyčejným dušeznalstvím i odvážným realismem. Právě dokončený trojdílný román je svým objektivním uměním veledílem severského básnictví.

Kristina Vavřincová Sigrid Undsetové jest monumentální dílo. Působilo na mne mimořádným dojmem. - President T. G. Masaryk.

Román o ženě, o ženě mezí muži. Obklopena otcem, mužem a syny prožívá Kristina svůj významný, mocný život. Je dcerou, ženou a matkou. Vzpomínka na její hřích je spjata s bolestí nad ostrým zármutkem, její naděje je všechna u synů, celým jejím všedním životem je muž Erlend. Celý její život spočívá v jeho objetí. Že byla jeho, to jí rozněcovalo v srdci skryté plápoly, když odložila poslední došitý sváteční kabát pro svých sedm synů, když stála radostná a dívala se na svou práci. Vázána slibem sejme na smrtelném lůžku v klášteře poslední majetek, snubní prsten, a daruje jej jako almužnu, ale těší se, že smí zemříti dříve než znamení, jež prsten jí zanechal na opálené ruce, se zahladí. Neboť v kruhu ze zlata prožila svůj život: tak byl malý, že se jí vešel na prst, a tak veliký jako sféra kolem země. Dr. E. Walter.