Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 5. mája 2022

CARSON, PAUL - SKALPEL

CARSON, PAUL

SKALPEL
(Scalpel)

Remedium, Bratislava, 2001
preklad Lucia Pluhárová
1. vydanie
ISBN 80-88993-36-9

beletria, román, literatúra írska, thriller
288 s., slovenčina 

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

1,00 €

*juran*belx-irl-thr*

Vrah sa s cynickým pokojom zakrádal po chodbách dublinskej Ústrednej pôrodnice, keď mladú laborantku našli brutálne zavraždenú na jej pracovnom stole.

Jediným kľúčom k rozlúšteniu tragickej udalosti je chirurgický skalpel s krvavými škvrnami. Vyšetrovanie Gardy, ktoré vedie detektívka seržantka Hamiltonová, blokuje hradba mlčania zo strany nemocničného personálu snažiaceho sa ochrániť si svoju povesť.

Hamiltonová nadobudne podozrenie, že zločinec pracuje ako lekár v tunajšej pôrodnici. Keď sa priblíži k rozuzleniu zamotaného prípadu, zistí, že prenasledovateľ sa stal prenasledovaným.

V ten istý týždeň uniesla skupina únoscov novorodenca, prvé dieťa v rodine popredného írskeho priemyselníka, ktoré sa narodilo len pred niekoľkými dňami v tej istej nemocnici.

Odhalí Hamiltonová vraha skôr, ako zabije ďalšiu obeť?

Podarí sa Garde zachrániť unesené nemluvňa prv, ako bude neskoro?

Nočná mora každého zo zúčastnených sa môže totiž razom premeniť na krutú skutočnosť...


Dr. Paul Carson pracuje ako lekár na detskej pľúcnej klinike v južnom Dubline v Írsku. Napísal viaceré odborné knihy so zdravotníckou tématikou, prispieva do medicínskych časopisov. Skalpel je jeho prvý román. Dr. Paul Carson je ženatý a má dve deti.