Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 9. mája 2022

GOLONOVÁ, ANNE - ANGELIKA A KRÁĽ 3

GOLONOVÁ, ANNE
GOLON, SERGE

ANGELIKA A KRÁĽ 3
(Angélique et le roy)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1991
preklad Vladimír Dudáš, Ladislav Šimovič
prebal Karol Rosmány, Anton Sládek
1. vydanie
ISBN 80-220-0257-7

beletria, román, literatúra francúzska
536 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, neautorské venovanie

PREDANÉ

*juran**belx-fra* 

V treťom pokračovaní príbehov krásnej Markízy anjelov sa ocitáme spolu s hrdinkou uprostred prepychu a nádhery dvora Ľudovíta XIV., ktorý v tom čase obdivovala celá Európa i vzdialené krajiny Ázie. Na dvore, kde sa za bezstarostným životom, ktorý šľachtici trávia v dômyselných zábavkách a príjemných rozkošiach, skrýva každodenný nemilosrdný a tvrdý boj o získame nových výhod, lepšieho postavenia či udržania si pozícií, alebo dokonca zápas o holý život. Angelika prichádza na dvor ako markíza du Plessis-Belliére, žena francúzskeho maršala, ale pohŕdavý a odmietavý postoj jej muža Filipa ju opäť prinúti, aby si sama vybojovala svoje miesto pod slnkom a mohla sa stať stálou obyvateľkou Versailles. Kráľa už dávnejšie očarila Angelikina krása, ale práve odvaha a nesmierna životaschopnosť, ktorú pritom preukáže, ako aj triezve a vecné uvažovanie v obchodných veciach, si ho úplne podmania a túži si ju získať. Angelika ustavičným odmietaním len stupňuje jeho vášeň a zároveň podnecuje nenávisť kráľovej favoritky a jej stúpencov, ktorí neváhajú použiť akýkoľvek prostriedok, aby sa zbavili nežiadúcej súperky. Markíza du Plessis-Belliére sa tak dostáva do víru tých najpodlejších intríg a aby svojim protivníkom vyrazila zbraň, sama sa musí uchýliť k ich nečestnému a zákernému spôsobu boja. Keď definitívne odmietne lásku muža, ktorý zničil jej šťastné manželstvo s grófom de Peyrac, opúšťa Versailles a čaká ju neistá budúcnosť plná otáznikov.