Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 7. mája 2022

GOLONOVÁ, ANNE - ANGELIKA 2 - CESTA DO VERSAILLES

GOLONOVÁ, ANNE
GOLON, SERGE

ANGELIKA 2 - CESTA DO VERSAILLES
(Marquise des anges II - Le chemin de Versailles)

Tatran, Bratislava, 1991
edícia Meteor (137)
preklad Mária Kocúriková, Viera Kubalová
verše prebásnil Július Lenko
prebal Karol Rosmány
2. vydanie
ISBN 80-222-0243-6

beletria, román, literatúra francúzska
416 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*juran*/*belx* 

Druhý diel francúzskeho historicko-dobrodružného románu o búrlivom živote Angeliky de Sancé predstavuje najdramatickejšie obdobie života „markízy anjelov“. Po tragickej smrti svojho manžela ocitá sa Angelika na parížskej dlažbe bez prostriedkov, opustená všetkými, priateľmi i príbuznými, zúfalá, nešťastná, bez najmenšej vyhliadky na zmenu osudu. Za pár hodín stratila všetko - lásku, bohatstvo, ba aj meno. Pri živote ju udržuje len myšlienka na deti a čosi, čo má vrodené - sny a ilúzie, že sa raz predsa len vráti na výslnie.

Dostáva sa medzi spodinu Paríža - zlodejov, žobrákov, výtržníkov, násilníkov. Medzi dobre organizovanou spodinou však vládne pevná disciplína, ba ukazujú sa i zárodky spravodlivej vzbury proti mocným a bohatým. Angelika žije v Nesleskej veži, brlohu a centre parížskeho podsvetia, kde sa zbojstvá a zločiny pripravujú. Ako sa odtiaľto zasa vyšvihne, ako si zachráni deti, ako si opäť získa úctu a obdiv, ako sa dostane k majetku a získa si priazeň kráľa - to je veľmi dlhá a zaujímavá cesta, ktorú môže čitateľ s pôžitkom sledovať v tejto knihe. A nielen to. Môže zároveň vychutnávať dobrodružstvá, ktoré sú typické pre Paríž XVII. storočia, a sledovať historické pozadie udalostí, v ktorých je Angelika stredobodom pozornosti.

Lebo proti povýšeneckej a nepriateľskej nadutosti, proti bezuzdnej samopaši mocných tých čias vie postaviť a uplatniť svoju inteligenciu, odvahu a - zvodnosť.