Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 24. mája 2022

MAY, KAREL - SYN LOVCE MEDVĚDŮ

MAY, KAREL

SYN LOVCE MEDVĚDŮ
Povídka z Dalekého západu
(Der Sohn des Bärenjägers)

Albatros, Praha, 1969
edícia Knihy odvahy a dobrodružství (18) KOD
preklad Vítězslav Kocourek
ilustrácie Zdeněk Burian
predslov František Hrubín
12. vydanie (3. v Albatrose). 80.000 výtlačkov
13-132-69

beletria, román, literatúra nemecká, dobrodružné
224 s., čeština

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

2,90 €

*pralm*belx-ger-dobr*

Dobrodružné romány Karla Maye už přečetlo mnoho generací a vždy vzbuzovaly v dětských čtenářích velké nadšení, podněcovaly jejich fantazii a kouzlily jim působivé obrazy exotických krajin i neobyčejných statečných hrdinů, kteří všemi svými činy usilovali o pravdu a dobro a jejichž největší ctností bylo ušlechtilé a opravdové přátelství.

Příklad rudého náčelníka Vinnetoua a bílého lovce Old Shatterhanda, bojujících o záchranu přítele, který upadl do rukou pomstychtivých Ogallallů, učil odvaze spojené s čestnosti i ušlechtilému zápalu pro spravedlivou věc. Jejich příběh se odehrál v táhlých prériích a srázných kaňonech a houštinách Divokého západu, kde početné indiánské kmeny žily volným životem a často musely úporně zápasit o existenci mezi sebou i s bílými dobyvateli. Jejich hlavním zaměstnáním se stalo válečnictví. Dovedli výborně zacházet se šípem a lukem a před jejich tomahavky se třáslo celé okolí. Při tom však ctili zákony čestného boje, měli v opovržení každou zradu a podlost. Takový byl Vinnetou, hrdina mnoha Mayových románů, obratný, neohrožený a zároveň ušlechtilý apačský náčelník, který kladl nad rozdíly jazyka a pleti pravdu a spravedlnost a společně se svým přítelem Old Shatterhandem jí obětavě sloužil.

Jejich příhody, plné napínavého děje a nečekaných zvratů, v nichž kromě důmyslu a síly rozhodovala mnohdy i šťastná náhoda, budou naši čtenáři číst se zatajeným dechem.