Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 18. júla 2020

ZELINOVÁ, HANA - VOLANIE VETRA

ZELINOVÁ, HANA

VOLANIE VETRA

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1986
prebal Karol Rosmány
4. vydanie, 35.000 výtlačkov
13-72-030-86

beletria, román, literatúra slovenská,
328 s., slovenčina
hmotnosť: 400 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

1,60 € PREDANÉ

*bagbe2* *bels*

Hana Zelinová má ako autorka cit pre čitateľa. Zručne, vkusne, s dostatočným zmyslom pre prózu s tajomstvom, ktoré sa pozoruhodne odvíja a objasňuje, píše históriu rodiny, kde sa jeden brat roky stretáva a hrá, nevediac o tom, s druhým bratom a kde tretí príde ako vysoký dôstojník SS, aby hrdúsil slovenský povstalecký odboj. Hana Zelinová sa neobáva, že zložito komponované rozprávanie sa stane čitateľsky neatraktívne, pretože predovšetkým dobre prekresľuje charaktery jednotlivých hrdinov, výrazne zachytáva atmosféru Vrútok, ale aj iného prostredia. Pozoruhodne presne, v prostriedkoch a v typoch, odhaľuje bývalých ľudí mocnárstva, ukazuje nových buržoáznych pánov aj problematiku slovenského robotníctva v čase vzopätia revolučnej vlny v rokoch dvadsiatych i neskôr, za krízy.

Jej románom sa tiahne dobre videná skutočnosť slovenského života, kontrasty triedne a spoločenské a vierohodne a logicky vyúsťuje v obraz odboja v čase slovenského štátu a za Povstania. Pritom vie vykresliť zaujímavé postavy, ako je napríklad Hajnalka, Celesta a hlavný hrdina Daniel. Stovky drobných príhod a zážitkov, situácií postupne skladajú obraz života, ktorý je občas až trochu pridramatický, ale vcelku verný a predovšetkým sa dobre číta.

V tomto zmysle treba privítať, že autorka pokračuje v tradícii rodinného románu.

Břetislav Truhlář Práca, 1974