Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 25. júla 2020

EMINGEROVÁ, DANA - NĚŽNÁ TYGŘICE

EMINGEROVÁ, DANA

NĚŽNÁ TYGŘICE

Mladá fronta, Praha, 2009
ilustrácie David Vávra
prebal David Vávra, Jana Vysoká
1. vydanie
ISBN 978-80-204-1985-9

beletria, próza krátka, podpis autora,
168 s., čeština
hmotnosť: 330 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

NEPREDAJNÉ

*arumcz3* *h-6-2*

Dana Emingerová nepíše o Něžné tygřici. Dana Emingerová JE Něžná tygřice. Její příběhy jsou obyčejné z obyčejného života. Jenže autorka je vypráví jako zcela neobyčejné příběhy ze zcela neobyčejného života. Líčí je s úsměvem, láskou a něhou, která vnímavému čtenáři zní jako hudba. Čím to je? Dana Emingerová má obzvláštní sluch. Cit pro melodii jazyka. Každá věta má svůj rytmus, v němž není ani jeden tón navíc. Rytmy jednotlivých vět se skládají do rytmu odstavců. Ten všechny ty rytmy spojuje a současně vytváří rytmus úplně nový. Příběhy Dany Emingerové mohou čtenáři s citlivějším uchem připomínat úvodní tóny Mozartova dechového okteta -skladby, v níž je něha nerozlučně spojena s nadpozemskou touhou, láskou a s úsměvem. Moudrým, chápajícím úsměvem. Rytmus Dany Emingerové je pevný, odráží příběh, a přitom je tak jemný, že každá změna by vyprávění uškodila. Dana Emingerová umí psát tak, že jejím příběhům věříte. Čtenář si řekne: „Jejda, to je ale přesné! Takhle to bylo! “ a současně mu zní v uších tóny něhy a lásky. Takhle vyprávět - to je dar. A ten dar teď držíte v rukách. Čtěte a poslouchejte. 

Petr Adler, novinář, Edmonton, Kanada

DANA EMINGEROVÁ (*1961)
Novinářka a spisovatelka Dana Emingerová si získala profesionální jméno v dobách popularity časopisu Mladý svět reportážemi a zejména portrétními rozhovory se známými osobnostmi. Její interview s Václavem Havlem přetiskl i prestižní americký list New York Review of Books. Po roce 1989 sestavila v souboru Co dělají bývalí řadu rozhovorů s čelními politiky komunistické éry, které odhalovaly jejich povahu a způsob myšlení. Po stážích v zahraničních médiích se stala nezávislou publicistkou a přispívala do Mladé fronty Dnes, ale i dalších novin a časopisů. V příloze Ony Dnes vyšly i mnohé fejetony, použité v této knize. Jejím knižním debutem byl podíl na dokumentu o „zázračné“ rehabilitační sestře Ludmile Mojžíšové. Vydala knížku Dva životy, ve které zpovídá formou portrétního rozhovoru stařičkého diplomata, básníka a spisovatele Viktora Fischla. Napsala humorný román Táhne mi na dvě stě o svém stoletém dědečkovi -legionáři. V posledních letech pracovala jako manažerka komunikace u velkých polostátních firem, které jí byly inspirací k připravovanému satirickému souboru povídek Kravaťáci.

Její poslední knížka Něžná tygřice dává s humorem, láskou i napětím nahlédnout do života maminky, denně konfrontované s neodbytnými otázkami tří malých synků.