Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 4. júla 2020

LOFTSOVÁ, NORAH - KATARÍNA ARAGÓNSKA

LOFTS, NORAH

KATARÍNA ARAGÓNSKA
(The King´s Pleasure)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1987
edícia SPKK (471)
preklad Šarlota Barániková
doslov Vojtech Kopčan
prebal Marián Minarovič
1. vydanie, 30.000 výtlačkov
72-004-87 KAR

beletria, román, literatúra anglická, história
382 s., slovenčina
hmotnosť: 490 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

0,90 € 

*bagbe2*marno*in*belx-eng*

Súčasná anglická spisovateľka Norah Loftsová si získala obľubu vo svojej vlasti i v Spojených štátoch ako autorka viacerých historických románov, ktoré čerpajú námet z bohatých anglických dejín. V románe o Kataríne Aragónskej načrela do čias vlády Henricha VIII., no v centre jej pozornosti nestojí tento rozporuplný panovník, jeden z najschopnejších vládcov vtedajšej Európy, ale jeho prvá manželka, pôvodom Španielka. Keby, bola darovala Henrichovi syna, možno by sa jej život nebol ničím líšil od života iných kráľovien, no Henrichova fanatická túžba po mužskom dedičovi trónu uvoľnila lavínu nepredvídaných udalostí, ktoré vryli hlbokú stopu do anglickej histórie. V období, keď Henrich podniká všetky možné kroky, aby anuloval právoplatnosť svojho manželstva s Katarínou, vyniká oddaná, trpezlivá povaha španielskej princeznej, ktorá ostáva nezmieriteľná iba v obhajobe práv svojej jedinej dcéry na trón.

Historické udalosti, videné z aspektu hlavnej protagonistky, sú trochu zromantizované, no bez zbytočnej sentimentality; román je pútavým čítaním a obohatením historického žánru v našej prekladovej literatúre.