Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 7. júla 2020

NÁŠ UČITEL STANISLAVSKIJ

NÁŠ UČITEL STANISLAVSKIJ
Sborník materiálů z konference českoslovenkých divadelníků o odkazu K.S. Stanislavského 28. IX. 1951

Československý spisovatel, Praha, 1952
obálka Josef Hanzl
1. vydanie, 3.000 výtlačkov

divadlo, umenie
124 s., čeština. slovenčina
hmotnosť: 155 g

mäkká väzba
stav: dobrý, nerozrezané listy, pečiatky v knihe

2,00 € PREDANÉ

*bib20* *ume*

Ve 20 referátech a diskusních příspěvcích našich předních divad. umělců a teoretiků je zaznamenán stav, kterého v našem divadelnictví dnes dosáhlo uplatnění "systému" K.S.S., a je vyloženo především sepětí všech jeho částí s ideovou základnou umělecké tvorby a s celým umělcovým tvůrčím životem. Na příkladech a zkušenostech ze studia "Revisora" na pražském Realistickém divadle je vysvětleno, jak "systém" pomáhá uskutečňovat principy socialist. realismu na jevišti, a je zdůrazněn význam "hlavního úkolu" a "průběžného jednání" pro zajištění ideovosti uměleckého díla. Na konferenci bylo dále pojednáno o úloze národního jazyka v divad. umění, o tom, jak je třeba podle "systému" vést žáky na AMU, a byly vyřešeny některé otázky překládání a jednotného užívání názvosloví "systému". Autory projevů jsou V. Adámek, J. Rybák, E. Šmeralová, S. Machonin, K. Palouš, J. Strejček, J. Nesvadba, V. Feldstein, M. Huba, L. Daneš, A. Kurš, A. Šoršová, J. Průcha, M. Gregor, V. Vejražka, K. Máj, J. Kopecký, B. Půlpánová, A.M. Brousil.