Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 1. marca 2016

TVRDÝ, JOZEF - PRŮVODCE DĚJINAMI EVROPSKÉ FILOSOFIE

TVRDÝ, JOZEF

PRŮVODCE DĚJINAMI EVROPSKÉ FILOSOFIE

Komenium, Brno, 1947
edícia Pedagogické studium (14)
predhovor Blahoslav Zbořil
2. vydanie, 3.300 výtlačkov

filozofia, encyklopédie, história,
492 s., čeština
hmotnosť: 647 g

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý, voľne ložené listy, meno majiteľa na frontispice

8,00 € PREDANÉ

*H-2-4*

Je-li filosofie matkou moudrosti, pak profesor Dr Josef Tvrdý byl zaslíbený její syn a všichni, kteří měli ono výhradné štěstí býti jeho žáky, poznali v něm vyvoleného. Komu se pak dostane tato jeho kniha, nebude moci žalovati na nepřízeň osudu. Průvodce dějinami evropské filosofie je dar, který obohatil českou vědu, zmnožil důkazy české víry v moc ducha, posílil české myšlení. Vědění filosofická obsažená v jeho slovech, která měla svůj jasný tón stejně v universitní aule jako v populárních rozhovorech, nalézají v řádcích této knihy svůj stejně čistý obraz. Druhé vydání mělo přijíti již, mnohem dříve, nejpozději v době národní poroby v letech 1939 až 1945. V té době totiž nabyl právě název této knihy smyslu pravého, byl to skutečný průvodce dějinami myšlení, průvodce dobami těžkými, kdy klid v duši, vědomí spravedlnosti a síla k odporu potřebovala vzorů, příkladů a poučeni. Není zde před námi tedy jen učebnice, která se osvědčila, ale kniha našich knihoven nejpřednější. Jsi-li, milý čtenáři, student, učitel, profesor, jsi-li estét nebo kulturní pracovník, znovu ji budeš potřebovat, opět se k ní vrátíš. Nalezneš v ní slavný zástup, s jehož členy tě seznámí důvěrně a radostně její autor, Josef Tvrdý, který nejen učil životu dobrému, ale také učení žil a život za ně dal. Nalezneš zde jistě ty, po nichž toužíš, mistry, k nimž se přihlásíš podobně jako Tvrdý, který začal u pantheismu Spinozova, přijal Masaryka a ctil Höffdinga tak, jako ctíme dnes my jej.