Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 1. marca 2016

LOZINSKIJ, SAMUIL GORACEVIČ - DĚJINY PAPEŽSTVÍ

LOZINSKIJ, SAMUIL GORACEVIČ

DĚJINY PAPEŽSTVÍ
(Istorija papstva)

Horizont, Praha, 1989
edícia TEP (Tribuna ekonomiky a politiky)
preklad Jaroslav Vančura
prebal Karel Šejna
1. vydanie, 8.700 výtlačkov
ISBN 80-7012-000-2

história, náboženstvo,
328 s., čeština
hmotnosť: 383 g

mäkká väzba
stav: jemne ušpinený obal a chrbát knihy

2,50 € 1,50 €

*home*nab*

Práce sovětského historika S. G. Lozinského Dějiny papežství, jejíž 3. doplněné a aktualizované vydání vyšlo v roce 1986 v nakladatelství Politizdat, nás systematicky, na základních historických faktech seznamuje s jednotlivými etapami organizování struktury katolicismu, s jeho rozšířením a se vznikáním jeho centrálních orgánů. Na tomto základě plasticky odhaluje nejdůležitější aspekty mocenskopolitických zájmů a jim odpovídajících forem politického klerikalismu.

V knize je přehledně zpracován dějinný oblouk od počátku formování římskokatolické církve v prvních stoletích našeho věku až po vytvoření světového orgánu v 19. století, plně spjatého s politickým a ekonomickým systémem vznikajícího monopolního kapitalismu. Třebaže se v ní odrážejí i historicko-politické okolnosti doby jejího vzniku, zůstává jednou z nejvýznamnějších marxistických prací k dějinám náboženství.

Logiku Lozinského práce vhodně uzavírá doplňující kapitola člena korespondenta AV SSSR I. R. Griguleviče, která zachycuje etapu od rozvíjení monopolního kapitalismu, kdy je formována první sociální doktrína, a postoje ke vznikající marxistické teorii až po činnost současného papeže Jana Pavla II.

V české redakci byla kniha doplněna úplným seznamem papežů.

Dějiny papežství navazují na titul Papežství 20. století, který vydalo

Nakladatelství Svoboda v roce 1981, v němž je hlouběji rozebírán obsah, místo a úloha katolicismu ve 20. století. Tak vznikl velmi cenný a praktický komplex přinášející souhrnný dokumentační přehled o skutečné třídní podstatě světového katolicismu.