Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 24. marca 2016

SOKOLOV, VASILIJ VASILJEVIČ - STŘEDOVĚKÁ FILOZOFIE

SOKOLOV, VASILIJ VASILJEVIČ

STŘEDOVĚKÁ FILOZOFIE
(Sredněvekovaja filosofija)

Svoboda, Praha, 1988
preklad Vilém Herold, Václava Steindlová
obálka Oldřich Pošmurný
edícia Členská knižnice
1. vydanie, 12.200 výtlačkov

história, filozofia,
488 s., čeština
hmotnosť: 702 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: výborný, nepoužívaná, ako nová

3,50 € PREDANÉ

*H-TV-1*

Kniha V. V. Sokolova Středověká filozofie přehledně seznámí čtenáře s učeními i s životními osudy významných představitelů středověkého myšlení od období pozdní antiky až po vrchol a rozklad scholastiky. Autor přitom sleduje a objasňuje nejen hlavní směry ve vývoji teologickofilozofické problematiky této doby, ale upozorňuje také na řadu zásadních otázek, které byly v jejich rámci řešeny a měly přes svou převážně teologickou formu důležité místo v celkovém vývoji filozofie.

Za postavami křesťanských teologů, náboženských teoretiků i fanatiků, postavami racionalisticky uvažujících církevních volnomyšlenkářů, ale i heretiků, „kacířů" a pohanů, za ortodoxními vyznavači islámu, stoupenci jeho nejrůznějších sekt a židovskými mysliteli zde autor ukazuje zřetelnou kontinuitu lidského úsilí o vědění, kterému nemohla zabránit ani nesmlouvavá, tvrdá a svazující nadvláda náboženské víry ve středověkém myšlení.

Středověká filozofie patří k řadě prací z dějin filozofie, vydávaných Nakladatelstvím Svoboda v ČK, z nichž dosud vyšly: V. F. Asmus: Antická filozofie a A. Ch. Gorfunkel: Renesanční filozofie. Řada bude pokračovat kolektivní prací sovětských autorů Formování novověké filozofie.