Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 16. decembra 2015

PRISTAVKIN, ANATOLIJ - NOCOVALA CHMÁRKA ZLATÁ

PRISTAVKIN, ANATOLIJ

NOCOVALA CHMÁRKA ZLATÁ
(Nočevala tučka zolotaja)

Smena, Bratislava, 1989
edícia Štafeta
preklad Vlasta Ballová, Ján Štrasser
prebal Ľubica Štuková, Peter Augustovič
1. vydanie, 6.000 výtlačkov
ISBN 80-221-0017-X

beletria, román,
240 s., slovenčina
hmotnosť: 328 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný

3,50 € PREDANÉ

*H-2-7*

Román A. Pristavkina patrí medzi najčítanejšie knihy v Sovietskom zväze. Svojím poetickým názvom, prevzatým z básne J. M. Lermontova, navodzuje krásu, rozprávkovosť detstva, detského sveta, aby vypovedal pravdu o drsnej skutočnosti života detí odvezených na čarovný Kaukaz roku 1944. Z vlastnej autopsie kreslí autor obraz tragédie vysídlenia Čečencov z rodnej zeme, umocnenej dozvukmi II. svetovej vojny.

Nie náhodou si zvolil za hlavných hrdinov Koľku a Sašku, dvojičky na nerozoznanie, nie náhodou po smrti Saškovej vzniká nerozlučná dvojica chlapcov - Rusa Koľku a Čečenca Alchuzura, ktorí si navzájom pomáhajú, fanaticky bránia život jeden druhého. Ich priateľstvo vrhá svetlo na egoistických dospelých, ktorí vymysleli vojnu, vydali nepatričné príkazy, chcú urvať lepší kúsok pre seba, klamú a okrádajú deti o rodičov, jedlo, šatstvo, menia ich na predčasne dospelých, oberajú ich o batôžtek detstva, ktorý im má vystačiť na celý život.

Anatolij Ignatievič Pristavkin (narodený 17. októbra 1931 v Ľuberci) v niekoľkých dielach čerpal z vlastnej vojnovej skúsenosti. V slovenčine mu vyšli Tri životy o mladých ľuďoch na stavbe angarskej hydrocentrály. Čitatelia a kritici sa vzácne zhodujú v tom, že vrcholom jeho doterajšej tvorby je román Nocovala chmárka zlatá. Je to výkrik vojnou doráňaného človeka za ľudskosť, za ľudstvo.

Preto s veľkou netrpezlivosťou očakávame ďalšie autorove nevydané diela.