Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 15. decembra 2015

ŠKUTINA, VLADIMÍR - PREZIDENTŮV VĚZEŇ NA HRADĚ PLNÉM BLÁZNŮ

ŠKUTINA, VLADIMÍR

PREZIDENTŮV VĚZEŇ NA HRADĚ PLNÉM BLÁZNŮ

Naše vojsko, Praha, 1990
edícia Česká expedice
Ilustrácie Ján Kristofori
obálka Miroslav Klomínek
2. vydanie, 200.000 výtlačkov

beletria, román, humor,
160 s., čeština
hmotnosť: 135 g

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

0,20 € DAROVANÉ

*home*printer*

S trpkým humorem a satirou, místy groteskně, ironicky a místy s poetickou poťouchlostí vypráví dnes už legendární „prezidentův vězeň“ Vladimír Škutina svou „auto-komi-krimi“ z československých kriminálů v létech 1969 - 1974, kdy byl vězněn pro „vzbuzování falešných nadějí, pobuřování hromadnými sdělovacími prostředky a snižování vážnosti dr. Husáka“ (jak zněl rozsudek). Je to poprvé ve světové literatuře, kdy se spisovatel s takovým filozofickým nadhledem a především s humorem ohlíží na léta strávená v nepředstavitelně krutých podmínkách kriminálu. Knížka, plná „škutinování“, sarkasmu a hlavně typického humoru, při němž vám co chvíli strne úsměv na tváři, vychází s karikaturami Jana Kristoforiho. Po přečtení „Prezidentova vězně na hradě plném bláznů“ plně pochopíme, proč tajemník ÚV KSČ Vasil Biľak hřímal na zasedání ÚV KSČ v dubnu 1969: „Všemi prostředky - podtrhuji -všemi prostředky musíme vyhladit z našeho socialistického společenství ŠVEJKIÁDY A ŠKUTINIÁDY!“


(Z vysílání Hlasu Ameriky pro Československo k prvnímu vydání knihy roku 1979 v Curychu)