Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 14. decembra 2015

VONNEGUT, KURT - OSTRÉ OČKO

VONNEGUT, KURT

OSTRÉ OČKO
(Deadeye Dick)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1988
edícia Tvorba národov
preklad Pavel Vilikovský
1. vydanie, 17.500 výtlačkov

beletria, román,
216 s., slovenčina
hmotnosť: 331 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný

3,90 € PREDANÉ

*H-2-7*

Ostré očko je prezývka. Prezývajú tak hlavného hrdinu a zároveň rozprávača románu Rudyho Waltza, ktorý sa nešťastnou zhodou okolností ako dvanásťročný stane vrahom. Táto udalosť ho poznačí na celý život. Vedome sa rozhodne žiť v ústraní a nenadväzovať užšie vzťahy ani s ľuďmi, ani s vecami, aby nespôsobil ďalšie katastrofy. Postavenie nezúčastneného pozorovateľa alebo, ako hovorí on, človeka "mimo stáda" však neoslabuje jeho úsudok, neotupuje prenikavosť jeho postrehov. Vidí podobnosti medzi irocionálnym, nedomysleným či jednoducho hlúpym správaním jednotlivca a správaním celých národov a ich vlád, vidí že náš život často určujú náhodné okolnosti, že nevieme predvídať dôsledky svojho konania. Životný príbeh Rudyho, bezpohlavného lekárnika z Midland City v štáte Ohio je zároveň svojskou správou o stave sveta.