Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 5. decembra 2015

SLÁDEK, ČESTMÍR - HEMINGWAYOVA AFRIKA

SLÁDEK, ČESTMÍR

HEMINGWAYOVA AFRIKA

Pressfoto, Praha, 1974
edícia Kontakt (22)
obálka Václav Bláha
1. vydanie, 12.000 výtlačkov

cestovanie, cestopis
280 s., čb fot., čeština
hmotnosť: 271 g

mäkká väzba
stav: výborný, ako nová, nečítaná

2,40 €

*bruri*geo*

Byl ale jeden — a snad mi dovolí toto smělé oslovení — odvážný korzár, udržující pevný kurs v bouřlivém vlnobití svého života. Atmosféra vzruchu, nebezpečí  a napětí byla prostředím, v němž si liboval. Snad proto, aby odkryl pro nás, lidi z ostatních kontinentů, nepoznané a tím i neskutečné. Jmenoval se Ernest Hemingway, štastný, čím žil, otrok práce, pro niž nakonec dal život, bohatýr myšlenek i pera, velký člověk a rváč každým coulem. Zralý muž, znalý života a — žen. Miloval svět a vždycky mu stálo za to o něj bojovat. „Velké ideály nepotřebují jen křídla, ale i terén, odkud by mohly vzlétnout“, tvrdil, přičemž dokazoval, že veselost je mu družkou odvahy.

Tak charakterizuje Čestmír Sládek v úvodních odstavcích své literární reportáže „dobyvatele“ východní Afriky, jejího „milence“, obdivovatele, ctitele, vyznavače, znalce, lovce, bojovníka, myslitele, spisovatele — člověka Ernesta Hemingwaye, bytostného hrdinu Zelených pahorků afrických. A Hemingwayův syn Patrick, s nímž redaktor Sládek prodlel pod Jižním křížem v dlouhých úvahách a hovorech mnohé večery, se mu stal zasvěceným průvodcem po soukromém životě svého otce, stejně jako po zkušenostmi puncovaném pohledu na život domorodého obyvatelstva východní Afriky v minulosti i současnosti.