Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 7. decembra 2015

ŠTEPKA, STANISLAV - TRI SPRÁVY

ŠTEPKA, STANISLAV

TRI SPRÁVY

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1989
edícia Žihadlice
ilustrácie Svetozár Mydlo
1. vydanie, 8.000 výtlačkov
ISBN 80-220-0063-9

beletria, divadelná hra, humor, literatúra slovenská,
128 s., slovenčina
hmotnosť: 273 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: veľmi dobrý

1,50 € 0,90 €

*home*bels*

Pod názvom Tri správy vychádzajú tri hry Stanislava Štepku: Ako sme sa hľadali, Ako bolo, Ako som vstúpil do seba. Všetky tri hry majú závažnú ideu, s ktorou sa autor pohráva raz v podobe štylizovanej bájky, inokedy v štylizovanej podobe ľudového divadla.

Hry Ako sme sa hľadali, Ako bolo sú oproti tretej hre tematicky orientované tak, že zasahujú nie svet vnútorný, ale vonkajší, ktorý je však vnútorným svetom terajšieho slovenského intelektuála či tzv. prostého slovenského človeka. Štepka tu konfrontuje prirodzené, ba až prírodné bytie Slováka s jeho dejinným a intelektuálnym zmyslom.

Pre Štepku ľudské je v podstate ľudové, t. j. prirodzené. Najhlbšie zdroje súcitu a humoru hľadá autor Troch správ v jednoduchom i figliarskom ľudovom človeku. Stanislav Štepka sa do svojich hier sám premieta a jeho kultúrny typ mu dovoľuje vidieť obe stránky slovenskej reality veľmi presne a kompletne.

Štepkove hry majú ľudový a intelektuálny náboj a sú myšlienkovo také bohaté, že upútajú čitateľa aj bez javiskovej podoby.