Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 14. februára 2023

SCHNABL, SIEGFRIED - MUŽ A ŽENA INTÍMNE

SCHNABL, SIEGFRIED

MUŽ A ŽENA INTÍMNE
otázky zdravého a narušeného pohlavného života
(Mann und Frau intim - Fragen des gesunden und des gestörten Geschlechtslebens)

Osveta, Martin, 1985
preklad Juraj Igumnov
obálka Vlastimil Herold
doslov Jaroslava Pondělíčková-Mašlová, Ivo Pondělíček
4. vydanie, 40.000 výtlačkov
70-008-85

sexualita, partnerstvo
336 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: zachovalá

0,50 €

*udstan*psy*

„Marxistická etika prijíma lásku nielen ako duševné puto a pocit hlboko vnímaný mužom i ženou, ale aj ako zmyslami vnímané prežívanie ich vrúcnej náklonnosti a jej spredmetnenie v telesnom spojení. Pohlavné spojenie nie je iba výsadou a právom manželského zväzku alebo dokonca len prostriedkom rozmnožovania, ale samo osebe je účinným prostriedkom obšťastňovania milujúcich sa partnerov v mravne hodnotnom a spoločensky zodpovednom vzájomnom vzťahu. Naplnená láska — a k tomu patrí aj sexuálne uspokojenie — je podstatným prvkom vo vývoji osobnosti a pri splnení zmyslu existencie človeka. Je jednou zo základných potrieb ľudského života...


Pretože človek je tvor spoločenský, pohlavné vzťahy muža a ženy sú nielen výlučne výsledkom zmyselnej žiadostivosti, ale naopak, prvkom vzájomnej lásky, ktorá v tom druhom nevidí len iné pohlavie, ale vníma ho v celej šírke jeho osobnosti a hľadá doplnenie vlastného „ja“ v druhom človeku. Sexuálne spojenie nie je len spojenie v „jedno telo“ prostredníctvom pohlavných orgánov, ale je to aj výraz duševných, duchovných a morálnych vzťahov dvoch osobností.“

V týchto slovách je zhrnuté najvlastnejšie jadro zaujímavej knihy popredného sexuológa NDR dr. Siegfrieda Schnabla, ktorá sa v preklade dostáva do rúk slovenskéo čitateľa. Kniha je určená najmä vyspelému čitateľovi, pretože sa zaoberá problémami, ktoré vie pochopiť, vo svojom vedomí spracovať a v každodennom živote využiť len človek s bohatými životnými skúsenosťami a solídnym pohľadom na spracovanú problematiku. Autor zdôrazňuje významnú úlohu sexuality v živote človeka, no súčasne pripomína, že sexualita je iba súčasťou a obohatením života dôstojného človeka a naskrze nemôže byť jeho cieľom a zmyslom. Pretože si uvedomuje dôležitosť intímnych vzťahov medzi mužom a ženou pre obsah a náplň života, venuje veľa pozornosti otázkam správneho a narušeného pohlavného života, pričom využíva svoje bohaté skúsenosti zo sexuologickej poradne.

Veríme, že podobne ako v NDR, aj u nás kniha nájde svojich čitateľov.