Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 31. júla 2021

MAY, ROLLO - LÁSKA A VŮLE

MAY, ROLLO

LÁSKA A VŮLE
(Love and Will)

Pragma, Praha, 2007
preklad Radka Zárybnická
ISBN 978-80-7349-070-6

psychológia, sexualita, partnerstvo,
352 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*kbto**psy*

Na základě své mnohaleté psychoterapeutické praxe a studia moderní kultury píše dr. Rollo May, s hlubokým porozuměním a soucítěním, o problémech moderního člověka. Analyzuje tlaky, které vyvstávají v dnešním období přechodu od starého k novému světu, síly, které nás uvrhávají do všeobecného neklidu, neosobnosti či jakéhosi odlidštění.

Dr. May ukazuje na samotné jádro tohoto dilematu, kterým je neschopnost chápat skutečný význam lásky a vůle, jejich prameny a vzájemný vztah. Předkládá tři nová myšlenková pojetí, která jsou lásce i vůli základem: eróta, daimoničnost a intencionálnu. Ta jsou nová, přinejmenším pro naši společnost - ačkoli je totiž každé z nich v našem moderním světě přítomno, žádné není rozpoznáno, tím méně uplatňováno konvenčními pojetími lásky a vůle.

Dr. May nekáže, ale hledá, zkoumá, vznáší otázky, podněcuje - a tak vede čtenáře, odborníka stejně jako laika, k nové hladině porozumění.

Dr. May předkládá nezastřený vhled a interpretaci pojetí lásky a vůle, a přitom ukazuje, kterak lze dosáhnout hlubšího vědomí, jež nám pomůže opětovně objevit jejich význam a hodnotu pro člověka, jakož i postavit je proti nesmírné prázdnotě naší odosobněné techniky.

Dr. May, psychoterapeut praktikující ve státě New York, započal svá psychoterapeutická studia ve Vídni, kde získal doktorát z psychologie. Pracuje na W. A. White Institute of Psychiatry, Psychoanalysis, and Psychology. Vyučuje na Harvardské a Princetonské univerzitě. Je jedním z průkopníků moderní psychiatrie a psychologie.