Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 24. júla 2021

TATARKA, DOMINIK - RADOSTNÍK

TATARKA, DOMINIK

RADOSTNÍK

Slovenský spsiovateľ, bratislava, 1954
edícia Pôvodná próza (56)
ilustrácie a prebal Jozef Baláž
1. vydanie, 6.500 výtlačkov

beletria, román, literatúra slovenská
228 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal ošúchaný

9,90 €

*gopal4**bels*

„Keby Klinovci tak gazdovali v družstve ako na svojom. celej Vieske by dodali chuti do roboty“ — vraví v novom Tatarkovom románe jeden z hrdinov, predseda národného výboru Pavol Masiarik. V podstate vystihuje táto pravda základnú tému diela: ukázať straníkom a ostatným pracovníkom, ako treba postupovať, aby sa na dedine dosiahlo v tvrdom triednom boji víťazstvo, zabezpečujúce výstavbu socializmu v našej vlasti. Touto témou je Tatarkovo dielo vysoko aktuálne a jej umeleckým podaním presvedčujúce.

Tatarka pozná dobre dedinského človeka. Má rád niekdajšieho chudobného dedinského sluhu i drobných roľníkov, vie nenávidieť každého. kto dedinu vykorisťoval a vykorisťuje. Preto vidí hlboko do protirečivých spoločenských síl, ktoré pôsobia dnes na slovenskej dedine, typizuje ich, vie odhaliť triedneho nepriateľa a ľudsky blízko podať kladné postavy — najmä ženy, čo predstavuje nielen umelecký úspech, ale aj politický rozhľad autorov.

Dejová osnova románu je bohatá a vzatá z nedávnych dní. Klinovci sa udobria, keď sa má žene mladého Klinu narodiť dieťa, a pomôžu družstvu. Radostník — privítanie nového občana na svet — viaže dej diela, ktoré svojím tónom napája čitateľa životným optimizmom.