Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 6. marca 2021

BERGQVIST, LENNART - MODERNÍ VÁZÁNÍ UMĚLÝCH MUŠEK

BERGQVIST, LENNART
JOHNSSON, GUNNAR
PETERSSEN, ALLAN

MODERNÍ VÁZÁNÍ UMĚLÝCH MUŠEK
(Modern flugbinding) 

Premier, Plzeň, 1992
preklad a úvod Pavel Horký
1. vydanie
ISBN 80-900619-3-1

hobby
68 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: dobrý, pečiatky v knihe, zosušená lepená väzba

7,00 €

*bib20*bib20*bib20**hob*

Vážení sportovní rybáři, moderní vázání umělých mušek je první kniha, kterou naše nakladatelství vydalo pro Vás, sportovní rybáře. Týká se zájmové oblasti, ve které se u nás v minulých letech poměrně málo publikovalo. Alespoň v porovnání se zahraničím. Navíc knihy vycházely u řady nakladatelství a nebylo lehké si o nich udělat ucelený přehled.

Naše nakladatelství by chtělo tuto mezeru zaplnit tak, jak je to běžné v zahraničí. Zde jsou nakladatelé - specialisté, kteří se věnují pouze rybářské tématice (např. v SRN nakladatelství Paul Parey apod. ). Tito nakladatelé vydávájí i několik desítek titulů o rybaření, které mají neustále na skladě. Takto pojaté vydávání ucelených edičních řad však znamená nejen několikaletou soustředěnou práci, ale i velké finanční zatížení. Knihy vycházejí v relativně nízkých nákladech, čemuž odpovídá i jejich cena.

Přes všechny negativní jevy, které v současné době dopadají na celou naší společnost včetně sportovního rybaření, a které vedou kromě jiného i ke snižování členské základny rybářských svazů a spolků, si tato oblast zaslouží větší pozornost. Věříme, že knihy vydáváné i v řádově tisícových nákladech mohou být nejen užitečné, ale i krásné.

První knihu jsme pro Vás převzali od švédské firmy Fly-Dressing a potěší zejména ty muškaře, kteří si sami vážou své mušky. Je však i návodem pro ty, kteří chtějí s vázáním teprve začít. Protože právě jen ten rybář, který "přemluvil" nedůvěřivého lipana na svoji "ošklivku" ví, jaký je to nádherný pocit.

Závěrem bych chtěl poděkovat panu Peterssonovi za laskavé poskytnutí autorských práv, panu MUDr. Horkému za pohotový překlad a pomoc při vydávání a panu MUDr. Farníkovi za cenné připomínky k terminologii.

Váš Jiří Fraus