Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 19. marca 2021

POLLA, BELO - HRADY A KAŠTIELE NA VÝCHODNOM SLOVENSKU

POLLA, BELO

HRADY A KAŠTIELE NA VÝCHODNOM SLOVENSKU

Východoslovenské vydavateľstvo, Košice, 1980
obálka Eva Jeníková
fotografie Dionýz Dugas
1. vydanie, 7.000 výtlačkov
83-019-80

história
192 s., far. fot., slovenčina 

tvrdá väzba s prebalom

PREDANÉ stav: dobrý*sampa*his*
PREDANÉ stav: dobrý W-janto2*his*
PREDANÉ *kocev**his* stav: veľmi dobrý, neautorské venovanie

Publikáciou HRADY A KAŠTIELE NA VÝCHODNOM SLOVENSKU nadväzuje Belo Polia na dve predchádzajúce práce z rokov 1956 a 1966. Autor obohatil našu populárno-vedeckú literatúru, keďže prepracoval a doplnil predchádzajúce diela o mnohé najnovšie poznatky z výskumov. Kultúrno-historické pamiatky, ktoré sú obsahom tejto publikácie, tvoria neoddeliteľnú súčasť nášho kultúrneho dedičstva, súčasť nášho životného prostredia a mnohé ruiny hradov obohacujú a dotvárajú prírodné scenérie. Práca B. Pollu poslúži ako sprievodca všetkým záujemcom o naše kultúrno-historické pamiatky, lebo podáva tie najzákladnejšie údaje o tom-ktorom hrade a kaštieli na východnom Slovensku. Pamiatky autor interpretuje ako doklady historického vývoja spoločnosti v danom regióne. Z doteraz publikovaných súborných prác o problematike hradov a kaštieľov na východnom Slovensku uvádza predkladaná publikácia najväčší počet pamiatok. Autor spomína i zaniknuté a doposiaľ ešte neobjavené objekty, o ktorých sa dozvedáme len z písomných správ, z tradície, z geografických názvov a pod., ktoré ešte len čakajú na svojich objaviteľov — archeológov. A keďže v tejto práci autor zohľadňuje výsledky a poznatky z výskumov, a to či už vlastných, alebo iných bádateľov, dostáva čitateľ prvé informácie o niektorých pamiatkach ešte pred ich monografickým spracovaním.