Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 14. februára 2021

SVĚTOVÉ MYTOLOGIE

SVĚTOVÉ MYTOLOGIE
Nábožensko-mytologické systémy národů světa
(Mitológiai ÁBÉCÉ)

Orbis, Praha, 1973
edícia Pyramida
preklad Marie Tilkovská, Hana Peokopcová
predslov Ján Komorovský
obálka Jiří Rathouský
1. vydanie, 18.000 výtlačkov 

história, mytológia
416 s., čeština

mäkká väzba s prebalom

PREDANÉ stav: dobrý *svama2*his*
PREDANÉ stav: dobrý, podčiarkovný text
*hroda*

Knížka předních maďarských odborníků, doplněná o zasvěcený vysvětlující úvod a kapitolu o Slovanech z pera našeho odborníka doc. dr. Jána Komorovského, CSc., podává přehled světových nábožensko-mytologických soustav, od mytologie a náboženských představ pasteveckých a rolnických kmenů a národů Afriky, starých Inků, Májů, Aztéků, severoamerických Indiánů a Eskymáků přes mytologii starého Egypta, Sumeru, Akkadu, Hetitů, Kanaánu, Fénicie, Hebrejců, ugrofinských národů, Germánů, Řeků, Etrusků, Římanů, Indů, Japonců, Číňanů a Australanů po Kelty a staré Slovany. Práce vychází z nejnovějších vědeckých poznatků, podává čtenářům věrný obraz o nábožensko-mytologických soustavách světa. Jsou v ní zastoupeny různé typy mytologie nižší a vyšší, démonologie i polyteismu, jak se projevovaly na různých stupních kulturního vývoje v různých společenských formacích. Světové mytologie nám poskytují bohatou látku pro poznání duchovních dějin lidstva - od pocitů bázně před neznámými přírodními silami k vědeckému poznávání světa.