Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 6. februára 2021

BEDŘICH KAREN

BEDŘICH KAREN
Hrdina jeviště zjitřeného válkami

Melantrich, Praha, 1947
obálka Jiří Nesvadba
1. vydanie, 2.000 výtlačkov

životopisy, umenie, divadlo, podpis autora
72 s., čb fot., čeština

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý

NEPREDAJNÉ

*kvaja**h-6-6*

Sborník, vycházející k šedesátce Bedřicha Karena, je zaslouženým holdem vynikajícímu českému herci, jednomu z těch, kteří svou uměleckou osobností tvořili historii českého divadla posledních třiceti let. 58 rolí v 831 vystoupení v Městském divadle na Král. Vinohradech a 206 postav v 3086 vystoupeních v Národním divadle! — František Götz v kapitole Sebevědomí a úzkost hovoří o Karenově mužném sebevědomí, pevné vnitřní jistotě a rovnováze, tak vzácné u hereckých a uměleckých povah. Dr Josef Träger vyvozuje podstatu uměleckého typu Karenova z jeho rodiště a původu. Karenův přednes, poměr k slovu, je holdem rodné řeči a jeho hereckou ctižádostí vždy bylo, ovládat řeč s virtuositou houslisty. Galerií jevištních postav Karenových, od chvíle, kdy byl K. H. Hilarem povolán z Plzně do vinohradského souboru, až k jeho posledním rolím v Národním divadle, provází nás Jan Sajíc, Karel Engelmuller a Edmond Konrád, vzpomínku z rodiště Karenova, Plzně, napsal Bohumil Polan. Vzpomínky a pozdravy režisérů a hereckých kolegů Karenových jsou výrazem opravdové přátelské lásky, uznání a obdivu vynikajícímu spolupracovníku. Potvrzují to zdravice Karla Dostála a národní umělkyně Leopoldy Dostálové. Herec zaslouží si více než kdo jiný takovéto kytice vzpomínek, uznání a zhodnocení. Proto, že jeho umění zůstává zapsáno jen v paměti a srdcích jeho současníků. Redigoval J. M. Kvapil.