Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 2. septembra 2020

RÜCKMANN, KURT - HESLO: SMRŤ!

RÜCKMANN, KURT

HESLO: SMRŤ!
(Schlagzeile Mord)

Vydavateľstvo politickej literatúry, Bratislava, 1965
prebal Augustín Greschner
1. vydanie, 13.000 výtlačkov
75-034-65

história
296 s., čb fot., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom

0,80 € stav: dobrý  *hroda* *his*
0,50 € stav: dobrý, bez prebalu *priva2*his*

HESLO: SMRŤ! je jedna z tých kníh, ktoré človek neodloží, kým ich neprečíta. Upúta od prvej do poslednej strany a človek si ju musí prečítať na jeden dúšok.

Za akých okolnosti bol zavraždený Solomon Bandaranaika, ministerský predseda Cejlónu? Dozviete sa to v príbehu VÝSTRELY SPOD ŽLTEJ KUTNE.

Prečo pácha samovraždu nadaný kanadský diplomat Norman? O tom sa píše v poviedke UŠTVANÝ.

Kto prezradil francúzskym úradom Ben Bellovu cestu do Tunisu? Ako súvisí so smrťou úradníka švajčiarskej vlády? Na tieto otázky vám odpovie MUŽ, KTORÝ ZOMREL NA POVALE.

Kto zamiešal jed, ktorý predčasne ukončil život mladého afrického lekára dr. Moumieho, vodcu kamerunského ľudu? Prečítajte si JED Z ČERVENEJ RUKY.

Poznáte dobrodružný život Poula Bang-Jensena, pracovníka Osobitného výboru OSN pre Maďarsko, a jeho žalostný koniec? Zoznámte sa s ním v príbehu PODVEDENÝ PODVODNÍK.

Čo robil Hammarskjöld v Kongu? Kto predal Lumumbu za 40 000 dolárov? Čítajte ZLOČIN PROTI AFRIKE.

Kto uniesol španielskeho antifašistu dr. J. M. de Galineza? Príbeh BOH NA NEBI -TRUJILLO NA ZEMI vás o tom informuje.

Kto sa skrýval za menom Stefan Popel? Zavraždil Stephan Lippholz vodcu „slávikov" Banderu? Odpovede nájdete v článku DIAGNÓZA: CYANKÁLI.

Na čo boli Franzovi Josefovi Straussovi archívy „Spiegla"? Prečo musel zomrieť poslanec západoeurópskeho „Bundestagu" Doring? Prečítajte si SMRŤ SA VIEZLA S NÍM.

Autor opisuje deväť politických vrážd z posledných desiatich rokov. Niektoré mená čitateľ dobre pozná z dennej tlače, niektoré sú azda menej známe. Autor mal prístup k zaujímavému dokumentačnému materiálu a vie čitateľovi priblížiť pozadie každého príbehu.