Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 12. septembra 2020

KRSEK, IVO - TIZIAN

KRSEK, IVO

TIZIAN

Odeon, Praha, 1976
edícia Malá galerie (17)
obálka Oldřich Hlavsa

výtvarné umenie
84 s., 45 far. fot., čeština

tvrdá väzba
stav: dobrý

PREDANÉ

*hroda**ume*

Před 400 lety, roku 1 5 76, se uzavřel život jednoho z velikánů italské renesanční malby, slavného Benátčana Tiziana Vecelliho. Narodil se patrně koncem osmdesátých let 15. století a tak jako Michelangelo se dožil požehnaného věku. Nebyl tak všestranným umělcem jako jeho geniální florentský vrstevník, neuplatnil se jako architekt ani jako sochař, nebyl také básníkem — byl jenom malíř, ale jaký malíř! V jeho dílně vznikaly nádherné obrazy mytologické i náboženské a neméně vynikající portréty, v nichž zvěčnil tváře různých příslušníků italské aristokracie, svých přátel i svých nej bližších. Portrétoval papeže Pavla III., španělského krále Karla V. i členy jeho rodiny. Patří k umělcům, kteří byli velebeni už za svého života a jejichž díla nepřestala být nikdy hodnocena jako nejvzácnější klenoty světového malířství.

Tato nevelká monografie, reprodukující 38 Tizianových obrazů (některé s detailními záběry) a z kresby, je skromnou připomínkou velkého umělcova odkazu. I u nás mají milovníci umění možnost spatřit Tizianova díla v originále. Jedno — Toaleta mladé ženy — je vystaveno v Galerii Pražského hradu, druhé — Apollo a Marsyas — v Zámecké galerii v Kroměříži. Ostatní obrazy jsou ozdobou slavných světových galerií.