Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 29. januára 2013

PLZÁK, MIROSLAV - KĽÚČ NA VÝBER MANŽELSKÉHO PARTNERA

PLZÁK, MIROSLAV

KĽÚČ NA VÝBER MANŽELSKÉHO PARTNERA
(Klíč k výběru partnera pro manželství)

Smena, Bratislava, 1982
edícia Križovatky
preklad Blažena Moravčíková
1. vydanie, 19.700 výtlačkov

sexualita, rodina, partnerstvo, zdravie, psychológia
326 s., slovenčina
hmotnosť: 302 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

1,00 € PREDANÉ!

*R03*

Kto bol MIROSLAV PLZÁK ?


Ak chceme ovládať remeslo alebo inú odbornú profesiu, musíme sa vyučiť a zložiť skúšky. Všade sa vyžaduje doklad o odbornosti, spôsobilosti, iba pred uzavretím manželstva sa nič nevyžaduje.

Na zákonitosti párového spolužitia, na objektívne rozpory v manželstve, na všetky podstatné a závažné mechanizmy, ktoré deštruujú párové spolužitie znútra, sa zameral autor MUDr. Miroslav PIzák, CSc., v knihe Kľúč na výber manželského partnera. Jeho postrehy a tvrdenia sú prejavom skúseného „človekoznalca” a zároveň erudovaného odborníka. Užitočné sú nielen pre ľudí pred vstupom do manželstva, ale i pre manželov zmietajúcich sa v zákonitých manželských krízach, keď pod tlakom silne pôsobiacich emócií nie sú schopní dostatočne objektívne a racionálne posúdiť svoju situáciu, nevedia si vysvetliť rozličné negatívne emócie, ktoré výrazne kontrastujú s pozitívnymi emóciami na začiatku spolužitia. Všíma si aj diferenciálnu psychológiu ženy a muža, predovšetkým z hľadiska potreby znalostí o výbere manželského partnera.

Záver knihy logicky vyúsťuje do problematiky procesu voľby partnera, teda vzájomnej partnerskej voľby. Autor sa usiluje usmerniť živelnú emocionálnosť pri vstupe do manželstva, vyzdvihuje dôležitosť disciplíny vo vzťahoch medzi partnermi, zdôrazňuje potrebu triezveho pohľadu na manželstvo. Vytvára a šíri novú, odromantizovanú ideológiu lásky, čo je z hľadiska modernej psychológie vysoko aktuálna požiadavka.

Čitateľsky príťažlivý a pritom poučný, vtipný a úsmevný autorov jazyk vyvolá v čitateľovi priaznivý ohlas. Hoci sa v mnohých situáciách spoznáva, necíti sa dotknutý, pretože cíti autorovu účasť i podávanú ruku, má pocit, že so svojimi starosťami nie je sám.