Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 9. januára 2013

MAHÁRIŠI, RAMANA - MAHÁRIŠIHO EVANGELIUM

MAHÁRIŠI, RAMANA

MAHÁRIŠIHO EVANGELIUM
Učení Ramana Mahárišiho z Arunačály
Odpovědi Bhagavana Šrí Ramana Mahárišiho, mudrce z Arunáčaly na dotazy, které mu položili uctívatelé.
(Maharashi´s Gospel)

Jiří Vacek, 1993
1. vydanie

filozofia, náboženstvá východné
72 s., čeština
hmotnosť: 103 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

2,00 € PREDANÉ!

*119*

Kto bol RAMANA MAHARŠÍ?


RAMANA MAHÁRIŠI (1879 - 1950), mudrc z Arunáčaly, je duchovní osobností, jejíž význam přesahuje rámec Indie. V současné době je mistrem, který je uctíván a následován hledajícími po celém světě, i v Čechách a na Slovensku. Dosáhl realizace Já ve svých 16 ti letech a pak po celý život plynule a trvale spočíval ve vědomí nejvyšší Pravdy JÁ JSEM. Jeho učení, které je založeno na neotřesitelném faktu naší existence a nutnosti poznání její pravé podstaty, je nadnáboženské: nevyžaduje víru v náboženská dogmata a proto je i v pravém slova smyslu vědecké a moderní. O jeho pravdě se může každý přesvědčit sám, což je přesně ono, co na nás Maháriši žádá a k čemu nás neustále nabádá a směřuje i poskytuje pracovní metodu a potřebné rady: abychom dosáhli vlastní zkušeností a vlastního poznání.

MAHÁRIŠIHO EVANGELIUM je zasvěceným záznamen rozhovorů na nej důležitější otázky duchovního života, které mistr vedl se svýni žáky . Jeho velkou předností je přehledné uspořádání do jednotlivých kapitol, které se zabývají nejdůležitějšími aspekty praxe jógy.

JIŘÍ VACEK, autor a překladatel, narozen 1931, se věnuje duchovnímu životu od roku 1945. Od padesátých let je ve styku s Ramanášramem, ve kterém Ramana Maháriši žil a zemřel. Jeho příspěvky o stezce poznání sama sebe jsou publikovány v časopise „The Mountain Path“, který Ramanášram vydává.