Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 18. júla 2024

BEDÜRFTIG, FRIEDEMANN - PÚTNICKÉ A POSVÄTNÉ MIESTA

BEDÜRFTIG, FRIEDEMANN

PÚTNICKÉ A POSVÄTNÉ MIESTA
Obrazový atlas - Svetové náboženstvá a ich duchovné miesta
(Bildatlas Pilgerstätten und heilige Orte)

Ikar, Bratislava, 2011
ISBN 978-80-551-2597-8

atlasy, geografia, náboženstvo,
304 s., slovenčina

tvrdá väzba, veký formát
stav: veľmi dobrý

12,00 €

*geo*

K základným potrebám človeka zrejme patrí, aby hľadal a pomenoval prejavy síl, ktoré mu nie sú vecne (reálne) zrozumiteľné. Začalo sa to sakralizáciou ohniska a ohňa, pokračovalo magickými predstavami o božských ochrancoch domu a vyvrcholilo areálmi venovanými výhradne božským bytostiam, ako sú háje, jaskyne alebo vrcholy končiarov a na ich uctievanie vybudovaným svätyniam, vežiam alebo posmrtným miestam podľa vlastného usudzovania svätých vecí, podľa ktorého aj bohovia potrebujú svoje príbytky. A do žiadnej inej činnosti nevynaložili ľudia toľko umeleckej a poetickej energie ako do pamätníkov (pomníkov), postavených ich viere. Od vyhynutých kultúr raného veku a staroveku cez staroamerické národy až po päť najväčších svetových náboženstiev súčasnosti nám táto prekrásne ilustrovaná kniha s množstvom vynikajúcich farebných fotografií, prehľadných a detailných máp, informatívnych textov o pozadiach udalostí dáva možnosť pozrieť sa na jedinečné a fascinujúce mystické a duchovné miesta tohto sveta. Po krátkom náčrte o pôvode a dejinách veľkých kultov a náboženstiev nám predstavuje slovom a obrazom ich najdôležitejšie sakrálne stavby a svätyne – od Stonehenge až po Múr nárekov, od Ríma až po Mekku. Pútavá a zaujímavá cesta ku koreňom viery.