Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 5. júla 2023

FINDER, JOSEPH - ZVLÁŠTNÍ SCHOPNOSTI

FINDER, JOSEPH

ZVLÁŠTNÍ SCHOPNOSTI
(Extraordinary Powers)

Naše vojsko, Praha, 1995
preklad Zdeňka Marečková
1. vydanie
ISBN 80-206-0491-X

beletria, román, literatúra americká, thriller
400 s., čeština

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

2,30 €

*makol*belx-usa-trill*

Joseph Finder se narodil v Chicagu roku 1958 a jako dítě žil v Afghánistánu a na Filipínách. Studoval na Yale, kde promoval summa cum laude, a potom na Harvardu, kde se habilitoval v oboru sovětské politiky a také přednášel. Psal o ruských záležitostech, mezinárodní politice a výzvědné službě do nejpřednějších listů amerických a anglických. Ve čtyřiadvaceti letech vydal svou první knihu, Rudý koberec: Spojení mezi Kremlem a nejvlivnějšími americkými podnikateli. Jeho první román, Moskevský klub, který byl vydán s velkým úspěchem v třiceti zemích, předpovídal ukončení existence Sovětského svazu. Žije v Bostonu.
Americká Ústřední zpravodajská služba se už dlouho zajímá o... řekněme exotičtější techniku špionáže a kontrašpionáže. Jenom hrstka vedoucích odborníků z utajených laboratoří CIA je zasvěcena do nového experimentu, založeného na objevu profesora pražské Karlovy univerzity. Tuto techniku chce CIA použít na pomoc bývalému Sovětskému svazu, kde probíhá nelítostný boj o politickou moc a hrozí občanská válka. V pozadí jsou jako obvykle peníze — nepředstavitelné množství peněz podivného původu.

Ředitel CIA Harrison Sinclair umírá při autonehodě. Dcera Molly a zeť Ben Ellison truchlí nad jeho ztrátou, ale postupně zjišťují, že neštěstí nebylo náhodné. Byl Sinclaii zrádce a podvodník, nebo poslední čistý muž v CIA, jehož se agentura zbavila? Ben, sám bývalý vynikající agent CIA a nyní právní poradce patentové firmy v Bostonu, nevědomky získá „zvláštní schopnosti“ z nejnovější špionážní techniky.

Rozhodne se zjistit, proč musel Sinclair zemřít, a očistit jeho jméno. Pátrání ho zavede do chátrajícího zámečku v Toskánsku, do pancéřových sklepení banky ve vznešené čtvrti Curychu, do Paříže, do kanadské divočiny. A vrcholí v sále washingtonského Kapitolu, kam za mimořádných bezpečnostních opatření chce vyšetřovací výbor Senátu předvést tajného svědka. Ale nikdo neví, že v sále čeká i vrah.
Benu Ellisonovi zbývají vteřiny k tomu, aby využil svých zvláštních schopností, zastavil vraha a pomohl pravdě na světlo — anebo přišel o život.