Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 14. júla 2023

MEŠKO, ZOLTÁN G. - ZAMLČANÉ SPRISAHANIE

MEŠKO, ZOLTÁN G.

ZAMLČANÉ SPRISAHANIE
Politické čistky na lekárskej fakulte po druhej svetovej vojne
(The Silent Conspiracy)

vlastným nákladom, 1999
1. vydanie

história, politika
194 s., čb obr., slovenčina

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

3,50 €

*sampa*his*

Zoltán G. Meško, M.D., F.A.A.P., F.A.A.C., promoval na Lekárskej fakulte v Bratislave v roku 1952. Začal pracovať na Detskej klinike v Košiciach, kde sa špecializoval v detskej kardiológii. Roku 1956 sa stal primárom Ústavu pre detské choroby srdcové a v roku 1962 sa vrátil do svojej Alma Mater, na Univerzitu ako asistent Prvej detskej kliniky v Bratislave. Rok 1968/69 strávil v Tubingene (Nemecko) vyznamenaný štipendiom Alexander von Humboldt. Od roku 1969 pracoval v detskej nemocnici v Bostone na Univerzite J. Harvarda. Po roku strávenom v detskej nemocnici Buffalo, N. Y. pracoval od roku 1974 na Downstate Medical Center Brooklyn, N. Y. na Štátnej univerzite a od roku 1978 v Kardiologickom centre a v nemocnici Svätého Františka ako riaditeľ Katetrizačného laboratória a Associate Professor detskej kardiológie. Je členom Royal Society for Medicíne, London a diplomatom American Academy of Pediatrics a American College of Cardiology. V roku 1998 bol zvolený za čestného člena Slovenskej lekárskej spoločnosti a vyznamenaný Hynkovou medailou Lekárskej fakulty v Bratislave.