Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 8. júna 2023

IVANČO, IMRICH - VEŽOVÉ KONCOVKY

IVANČO, IMRICH

VEŽOVÉ KONCOVKY
Šachová príručka

Práca, Bratislava, 1955
edícia Knižnica starostlivosti o pracujúcich (8)
1. vydanie, 4.300 výtlačkov

šport, šachy, podpis autora,
296 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

NEPREDAJNÉ

*hrocol*h-tv-4/3*

Šachová hra sa u nás pod mocným vplyvom sovietskych šachistov, ktorí v posledných rokoch dosiahli na medzinárodných fórach vynikajúce úspechy, velmi rozšírila, najmä v našich závodných kluboch. Súčasne s rozmachom tohto obľúbeného duševného športu je u nás čoraz väčší dopyt po praktickej odbornej šachovej literatúre, ktorá by poskytovala všeobecné poučky, dala účinné teoretické i praktické pokyny a naučila hráčov dokonale poznať všetky zákonitosti tohto ušľachtilého športu. U nás na Slovensku vyšlo už síce niekoľko dobrých šachových publikácií, no jednako pociťujeme nedostatok takej literatúry, ktorá by písala o konečných fázach hry. Táto publikácia o vežových koncovkách znamená preto cenný prínos do našej odbornej šachovej literatúry.

V šachových partiách sa veľmi často vyskytujú vežové koncovky, lebo — ako iste sami z praktickej skúsenosti viete — veže sú zvyčajne posledné figúrky, ktoré zostávajú na šachovnici v konečných fázach hry. Vežové koncovky majú neobyčajné množstvo variácii, je v nich plno prekvapujúcich obratov a vtipu. Nedajú sa hrať šablónovite, lež platia tu šachovými teoretikmi zistené a ustálené zákonitosti, ktoré musí každý dobrý šachista, najmä každý turnajový hráč bezpodmienečne poznať a ovládať. Preto milovníci ušľachtilého šachového športu iste s radosťou privítajú praktickú príručku o vežových koncovkách. Autor v nej stavia na šachovnici proti sebe pešiakov a veže a podáva výklad správneho vedenia koncoviek cd najjednoduchších príkladov ku zložitým problémom, keď bojuje pešiak proti veži. Ivančova šachová príručka obsahuje úplný teoretický prehľad vežových koncoviek od čias Philidora cez Chérona a Grigorieva, je v nej veľa nových sovietskych poznatkov, ako aj výber z turnajovej praxe so zreteľom na posledné medzinárodné turnaje, ako aj výber dôležitých štúdií, predovšetkým slovenského šachistu Rétiho a českého Mandlera.