Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 10. júna 2023

SCHERMANN, SZILÁRD - MAGISMERET I., II.

SCHERMANN, SZILÁRD

MAGISMERET I., II.

Akadémiai Kiadó, Budapest, 1966
1.200 výtlačkov

botanika,
864+210 s., maďarčina

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý, pečiatky v knihe, prebal ošúchaný

9,90 €

*bib31*bot*

A négy főrészre tagolódó úttörő munka 1800 növényfaj határozókulcsát adja meg; mintegy 120 hazai mezőgazdasági, 100 kertgazdasági, fűszer- és drognövény, 50 egzotikus gazdasági növény, 230 dísznövény, 110 hazai és 100 külföldi fa és cserje, 360 hazai és 100 egzotikus gyomnövény, valamint 650 hazai vadonélő növény termését és magját írja le.

Valamennyi leírt fajt egységes, a szimmetriaviszonyokra, méretarányokra, felszíni és szerkezeti jellegükre épített típusrendszerbe sorolja be a szerző, s az így kialakított típuscsoportok mindegyike számára részletes határozókulcsot ad. A több alakban is megjelenő vagy a kulcsok határain álló fajokkal együtt 2130 fajt tárgyal.

A mű első része általános tudnivalókat tartalmaz a termésről és a magról, a második a típusrendszereket és határozókulcsokat tárgyalja, a harmadik egyenként leírj a és rendszertani keretbe sorolj a a magvakat, a negyedik rész a táblázatokat, részlet- és tusrajzokat adja közre.