Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 11. júna 2023

MARSHALL, ALAN - MÔJ ŽIVOT PATRÍ TEBE

MARSHALL, ALAN

MÔJ ŽIVOT PATRÍ TEBE
(Thsi is the Grass)

Mladé letá, Bratislava, 1964
preklad Rudolf Koštiaľ
ilustrácie Teodor Schnitzer
1. vydanie, 4.500 výtlačkov
66-070-64

beletria, román, literatúra austrálska
214 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal ošúchaný

NEDOSTUPNÉ

*rekry*belx-aus*

ALAN MARSHALL, známy, obľúbený austrálsky spisovateľ, autor autobiografie „Už zasa preskakujem kaluže“, predstavuje sa našej mládeži po druhý raz knihou svojej mladosti „Môj život patrí tebe“, ktorá je vyznaním lásky rodnému kraju, stelesnením Marshallovej predstavy voľného, slobodného tvorivého života.

V prvej knihe poznali sme Alana vo chvíli, keď ochorel na obrnu, vtedy ešte neznámu chorobu, pred ktorou mali ľudia priam panický strach. Alan sa chorobe nepoddal, húževnato premáhal vlastnú nemohúcnosť, až napokon zvíťazil. Nič nebolo preň nemožné: naučil sa plávať, preskakovať kaluže, ba i jazdiť na koni. A ako dorastal, mocnela i pevná vôľa nepoddať sa pesimistickému názoru na život mrzáka, odsúdeného žiť na okraji ľudskej spoločnosti. Alan balansuje, stojí na hranici dvoch protisvetov. Stretáva sa s dostihovými maklérmi, zlodejmi, podvodníkmi, s chuligánmi, a v každom hľadá predovšetkým dobré stránky, zisťuje, že mnohí z nich sú dobrí ľudia, iba život, tvrdý, neľútostný život ich zlomil a pokrivil.

Je to vynikajúce dielo, ktoré strhuje čitateľa svojou nefalšovanou pravdivosťou.