Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 24. novembra 2015

DUMAS, ALEXANDRE - ZAĽÚBENÝ ASCANIO

DUMAS, ALEXANDRE

ZAĽÚBENÝ ASCANIO
(Ascanio)

Mladé letá, Bratislava, 1985
edícia Stopy
preklad Gusta Baricová
verše prebásnila Jana Šimulčíková
ilustrácie Ján Trojan
3. vydanie
42.000 výtlačkov

beletria, dobrodružné, knihy pre deti, literatúra francúzska,
536 s., slovenčina
hmotnosť: 595 g

tvrdá väzba
stav: výborný, nečítaná

1,50 €

W2E *b-fra*

Geniálny spisovateľ Alexandre Dumas vybral si pre svoj román o nežnej láske Ascania a Kolumby umelecké prostredie zlatotepeckej a sochárskej dielne a slávne obdobie renesancie – 16. storočie. Mladých milencov vo svojej nevinnosti bezmocných proti spoločenským predsudkom a intrigám, chráni a pomáha im veľký florentský sochár, kovotepec a zlatník Benvenuto Cellini. Len s pomocou svojho mocného majstra môže Ascanio vyhrať zložitý a nebezpečný boj o Kolumbu. Cellini, postava popravde titanská vo svojej odbojnosti, sile vášni a dramatickosti zážitkov, je tu hlavným hrdinom v pravom zmysle slova. Reprezentuje tvorivý princíp, a to nielen ako umelec, ale aj ako človek vôbec, človek v ktorého živote nejestvuje nemožné. Nepokorí ho kráľ ani pápež, neporazia ho úklady a dýky nepriateľov, neuväznia múry Anjelského hradu. Mocnári i podliaci musia kapitulovať pred nespútanou silou jeho génia a podmanivej osobnosti. V románe s takýmto protagonistom nechýbajú, pravdaže, vzrušujúce romantické historky, ako je Celliniho neuveriteľný útek z Anjelského hradu, boj o palác Nesle, ktorý dostal od kráľa, no ktorého sa predchádzajúci majiteľ nechce vzdať, a najmä záverečná, keď nadišiel deň Kolumbinho nanúteného sobáša s bohatým starým šľachticom a Ascanio je ešte stále v žalári.