Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 25. novembra 2015

REPKO, JOZEF - KOLÓNIA LAMBDA PÍ

REPKO, JOZEF

KOLÓNIA LAMBDA PÍ

Mladé letá, Bratislava, 1985
edícia Stopy
ilustrácie Zdeněk Brázdil
1. vydanie, 23.000 výtlačkov

beletria, dobrodružné, knihy pre deti, sci-fi
248 s., slovenčina
hmotnosť: 333 g

tvrdá väzba

2,00 € stav: dobrý *scifi*

PREDANÉ! stav: výborný, nečítaná W2E

Slovenský spisovateľ Jozef Repko (1940) je známy predovšetkým ako autor rozhlasových a televíznych hier pre mládež, ale aj ako autor kníh Milión krokov domov (1973) a Kliatba Čierneho brala (1975).

Jeho vedeckofantastický príbeh Kolónia Lambda Pí sa odohráva v dvadsiatom deviatom storočí na palube obrovskej vesmírnej lode. ktorá už vyše päťsto rokov letí diaľavami vesmíru.Žijú na nej potomci dávnych odvážlivcov, ktorí kedysi opustili Zem, aby hľadali pre ľudstvo ďalšie planéty vhodné na osídlenie. Po dlhej púti vesmírom sa Lambda Pi vracia na Zem, no kolonisti o tom nevedia, pretože vládcovia kolónie geronti úmyselne zatajujú všetky informácie o rodnej planéte svojich predkov a chcú ju ovládnuť pomocou superhmoty, voči ktorej sú pozemšťania bezmocní. Pätnásťročnému Ramovi sa naskytne možnosť prezrieť si zakázané zábery zo Zeme, obľúbiť si jej krásy a pochopiť, ako sa veci v skutočnosti majú. Ocitne sa v ťažkej situácii — sám medzi kolonistami, ktorí netušia, o čo všetko sú v umelom prostredí vesmírnej lode ukrátení, sám proti všemocným gerontom schopným zničiť ľudí na krásnej bielo-modrej planéte. Ram potrebuje veľa odvahy, aby sa rozhodol porušiť zákazy gerontov a urobiť všetko pre záchranu Zeme...