Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 29. novembra 2015

PETECKI, BOHDAN - X-1, NEUNÁŠAJ HVIEZDY!

PETECKI, BOHDAN

X-1, NEUNÁŠAJ HVIEZDY
(X-1, uwolnij gwiazdy!)

Mladé letá, Bratislava, 1987
edícia Stopy
preklad Felix Uváček
ilustrácie Jozef Haščák
1. vydanie, 35.000 výtlačkov

beletria, dobrodružné, knihy pre deti, sci-fi, literatúra poľská,
232 s., slovenčina
hmotnosť: 314 g

tvrdá väzba
stav: výborný, nečítaná

1,00 €

W2E in *b-pol*

„Darek, obyvateľ Ganymeda, pätnásťročný muž z druhu rozumných bytostí hospodáriacich v slnečnej sústave, nestrácal chladnokrvnosť pre nič za nič. Tentoraz mal na to dôvod. Ak napriek všetkému ani nepípol, hoci vlasy na hlave mu vstali dupkom, netreba to pripísať spomenutej schopnosti zachovať chladnokrvnosť. Pravda je taká, že Darek jednoducho stuhol od hrôzy. Uprostred úzkeho výseku miestnosti, ktorý bolo vidieť cez špáru v dverách, sedela rozvalená v kresle... mŕtvola. Chlapec prestal dýchať a na chvíľu zatvoril oko, akoby dúfal, že kým ho znovu otvorí, mŕtvola ožije. Žiaľ, nič podobné sa nestalo.“ Poľský spisovateľ Bohdan Petecki (1931) je autorom vyše desiatky vedecko-fantastických románov, ktorých dej sa odohráva v ďalekej budúcnosti, takisto ako dej tejto humorne ladenej kozmickej detektívky. Jej hrdina Darek Ryska vyrástol na Ganymede a nikdy nevidel Zem. Práve priletel na novú základňu vo vesmíre, kde má hrať hlavnú úlohu v dobrodružnom seriáli. Zoznamuje sa s neznámou časťou sveta a so svetom filmárov a netuší, aké nebezpečné dobrodružstvá ho čakajú...