Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 18. augusta 2013

LARNI, MARTTI - AZ ELSŐSZÜLÖTT

LARNI, MARTTI

AZ ELSŐSZÜLÖTT
(Esikoispoika)

Európa, Budapest, 1977
preklad Endre Gombár
ilustrácie Líviusz Gyulay
ISBN 963-07-1280-6

beletria, román, humor
172 s., maďarčina
hmotnosť: 180 g

mäkká väzba
stav: dobrý

0,10 € DAROVANÉ

*W1A*

A híres finn humorista ezúttal egy pszichológust tűzött tolla hegyére, aki - agglegénységét féladva - családot alapít, és élsőszülött fiát kísérleti alanynak tekinti. Ennek következményeként a fiúgyermek már hároméves kora előtt megismeri a biológia rejtelmeit, és a maga módján értelmezi is őket. A pszichológust sorozatban érik ezután a csapások, és mindez kitűnő alkalmat nyújt Martti Larninak arra, hogy kigúnyolja a könyvek útmutatásai alapján gyermeket nevelő apát és - persze -magát a pszichológiát is; mindazt, ami a családot és a lélektant körülveszi, mindezzel együtt pedig a mai finn társadalom viszszásságait. Larni görbe tükre nem kegyetlen, az általa ábrázolt világ nem kiúttalan. Az elsőszülött okozta kellemetlenségek gyógyszerét, gyógymódját is közli az olvasóval, miközben sokszor és szívből meg is nevetteti - hiszen voltaképpen ez a humorista kötelessége és művészete.