Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 18. augusta 2013

HAILEY, ARTHUR - LET DO NEBEZPEČENSTVA

HAILEY, ARTHUR
CASTLE, JOHN

LET DO NEBEZPEČENSTVA
(Flight into Danger)

Mladé letá, Bratislava, 1976
2. vydanie, 50.000 výtlačkov
preklad Magda Šaturová
ilustrácie Václav Junek

beletria, román, dobrodružné
160 s., slovenčina
hmotnosť: 264 g

tvrdá väzba, papierový prebal

0,50 € stav: dobrý, neautorské venovanie *barpe*belx-usa*
0,90 € stav: výborný, nepoužívaná, malé tmavé fľaky na obale a prebale PREDANÉ! *R15*

Táto napínavá kniha je dielom dvoch autorov, populárnych na západe. Vrelé prijatie medzi čitateľmi, ako aj ocenenie kritikov zaradilo ju medzi bestsellery.

Z deja knihy, vcelku veľmi jednoduchého, dokázali autori vyťažiť maximum, udržať čitateľa v napätí až po poslednú stranu a medzi riadkami povedať veľa o živote obyčajného Američana. Let dopravného štvormotorového lietadla, ktoré vezie futbalových fanúškov z Winnipegu do Vancouvra na zápas, Je celkom bežným príbehom až do chvíle, keď časť cestujúcich, ako aj obaja piloti zjedia na večeru lososa. O pol hodiny neskôr mení sa bežný let na otrasný boj o život vo výške štyroch míľ nad pásmom Skalistých hôr. Celú tragédiu spôsobila otrava lososom, ktorá postihla kapitána lietadla a napokon i druhého pilota. Päťdesiatšesť cestujúcich je odsúdených na istú záhubu ...

„Stúpame,“ zaznel letuškin hlas neuveriteľne pokojne. Zdesene si uvedomil, že aj ona je tu, vtom výkrik v jeho vedomí splynul so skutočným krikom nejakej ženy v kabíne cestujúcich za jeho chrbtom — divým, šialeným krikom. Potom zreval nejaký muž: „To nie Je pilot, vravím vám! Piloti ležia na zemi, obaja. Sme stratení!“

A predsa sa všetko dobre skončilo. Kto bol ten neznámy záchranca? To sa dozviete z príbehu.