Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 17. augusta 2013

HUTCHIN, KENNETH C. - AKO SI NEZABIŤ ŽENU

HUTCHIN, KENNETH C.

AKO SI NEZABIŤ ŽENU
(How Not to Kill Your Wife)

Osveta. Martin, 1969
1. vydanie, 20.000 výtlačkov
preklad František Kalina

psychológia, sociológia, zdravie
304 s., slovenčina
hmotnosť: 408 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav:  prebal po kraji ohnutý, kniha vo výbornom stave

0,70 €

*R15*  (kontrola 14.2.2016)

Velký úspech článku a knihy Ako si nezabiť muža povzbudil jej autora, vyhľadávaného a skúseného londýnskeho lekára, otca troch detí, človeka naplneného láskou a porozumením voči ľuďom dr. Kennetha C. Hutchina, aby napísal aj knihu určenú mužom o tom, ako majú chrániť zdravie a život svojej životnej družky. Výsledkom jeho práce je kniha Ako si nezabiť ženu, ktorej slovenský preklad držíte v rukách.

Autor si dal za úlohu vysvetliť mužovi jeho ženu. Primálo mužov (a žiaľ, aj primálo žien, ktoré si tiež s osohom môžu prečítať túto knihu] má totiž jasno v tom, ako napr. naozaj vyzerá a pracuje telo ženy. Preto v tejto knihe sú osobitne cenné kapitoly venované tehotnosti, ženským chorobám, prechodu, výžive a životospráve ap. Nemálo pozornosti sa venuje aj otázkam intímneho života. Autor upozorňuje na mnohé chyby, ktorých sa v tomto ohľade nejeden muž dopúšťa. Nerobí to
samoúčelne. Chce pomôcť mužovi i žene, aby medzi nimi bol súlad a aby sa vzájomným obšťastňovaním rozrastal a prehlboval ich harmonický vzťah, žeby ich dom bol ozajstným domovom pre nich a pre ich deti. Dr. Hutchin sa pokúša voviesť svojho čitateľa do bohatstva a tajov citového sveta ženy a učí ho chápať.

Kniha je napísaná neobyčajne živo a zaujímavo. Autor v nej zhŕňa množstvo praktických rád týkajúcich sa vašich všedných i sviatočných dní, práce i odpočinku, života doma i na pracovisku. Svoje rady korení jemným a dobráckym humorom. Kniha je múdrym radcom, ktorého rady si hodno vziať k srdcu. Dozviete sa z nej, ako si môžete správnou opaterou a starostlivosťou čo najdlhšie udržať v zdraví a nažive svoju „lepšiu polovičku“.

Noviny Cambridge News recenziu anglického vydania tejto knihy uzatvárajú slovami, ktoré hodno zdôrazniť aj pri vydaní jej slovenského prekladu: „Iba málo mužov nezíska z čítania tejto knihy. A tí, čo nezískajú, sú pravdepodobne nepolepšiteľní.“